Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Οι τάσεις του χειμώνα για τα μαλλιά

Για μία ακόμα χρονιά τα χτενίσματα για τη χειμερινή σεζόν που παρουσιάστηκαν στα πιο γνωστά ντεφιλέ μόδας έκλεψαν την παράσταση!
Διάσημοι οίκοι έδωσαν το ρυθμό στον οποίο θα κινηθεί το hairstyling για το 2013.
Ανακαλύψτε τα big trends, ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών για σωστή φροντίδα και μάθετε ποια κουπ σάς ταιριάζει περισσότερο ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας......

Όμορφα... μπλεξίματα!
Ρομαντικές και κομψές, οι πλεξούδες έδωσαν δυναμικό παρόν στα ντεφιλέ κορυφαίων σχεδιαστών,όπως οι Fendi, Marc Jacobs, Salvatore Ferragamo, όπου παρουσιάστηκαν με πολλούς διαφορετικούς και ευφάνταστους τρόπους. Όποιο στυλ κι αν επιλέξετε για την κοτσίδα σας, ψαροκόκαλο, στεφάνι, γαλλική, επιμελώς ατημέλητη, το σίγουρο είναι πως θα αποκτήσετε μια εμφάνιση με girly διάθεση. Παράλληλα, αποτελεί και ένα από τα πιο δυνατά trends του φετινού χειμώνα.
Ponytail
To πιο κομψό, εύκολο και θηλυκό χτένισμα, η χαμηλή αλογοουρά, ήταν η πρόταση των οίκων Dior και Ralph Lauren. Χαρίζει έξτρα πόντους στο στυλ και είναι ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας και περίσταση, ανεξάρτητα από τον τύπο των μαλλιών. Ο Πολ Χάνλον, καλλιτεχνικός διευθυντής του brand Frederic Fekkai, συμβουλεύει: «Πρόκειται για ένα απλό χτένισμα, που όμως δείχνει πολύ επίσημο όταν τα μαλλιά είναι προσεκτικά πιασμένα».
So glamorous!
Με βασικούς υποστηρικτές το σχεδιαστικό δίδυμο Dolce & Gabbana και τον οίκο Oscar de la Renta, τα αξεσουάρ μαλλιών έχουν φέτος την τιμητική τους και υπόσχονται εντυπωσιακά λουκ. Κορδέλες διακοσμημένες με πέτρες και χάντρες σε μπαρόκ ύφος στόλισαν τα μαλλιά των μοντέλων βάζοντας μια glamorous και συγχρόνως σοφιστικέ πινελιά.
Curly dreams
Κορυφαίοι σχεδιαστές θέλησαν να δώσουν ένταση και δυναμισμό στις δημιουργίες τους επιλέγοντας για το hairstyling των μοντέλων καλοσχηματισμένες, ελαστικές μπούκλες σε όλα τα μήκη. Εάν έχετε ίσια μαλλιά και θέλετε να αντιγράψετε το στυλ, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό ψαλίδι και φιξάρετε το τελείωμα με λακ. Αντίθετα, αν είστε σγουρομάλλες, ακολουθήστε την εξής διαδικασία: αφού λούσετε και σκουπίσετε τα μαλλιά σας με μία πετσέτα, σκύψτε το κεφάλι, στεγνώστε τα με το σεσουάρ και φορμάρετέ τα ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας.
Straight story
Το sleek style αυτής της σεζόν δεν... αστειεύεται καθόλου! Στο λουκ των μοντέλων των οίκων Prada και Jean Paul Gaultier κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν τα μακριά μαλλιά, χωρίς ίχνος κυματισμού ή μπούκλας! Είναι εντελώς ίσια και ταυτόχρονα διαθέτουν μοναδική λάμψη και στιλπνότητα. Για να το πετύχετε, ακολουθήστε τις συμβουλές του Γκίντο Παλάου, καλλιτεχνικού διευθυντή της Redken και εμπνευστή του λουκ που παρουσίασε ο οίκος Prada. «Στεγνώστε με το πιστολάκι τα μαλλιά σας, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα και στη συνέχεια ένα σίδερο ισιώματος για τέλεια λείανση».
Αφέλειες
Η εμφάνιση των μοντέλων με μακριές ή κοντές και πυκνές αφέλειες έκλεψε τις εντυπώσεις στις επιδείξεις μόδας των οίκων Elie Saab και Versace. Αυτό το χτένισμα αποτελεί την καλύτερη λύση αν επιθυμείτε να ανανεώσετε πραγματικά το στυλ σας. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το σχήμα του προσώπου σας, αλλά και το μήκος και τον τύπο των μαλλιών σας. Για παράδειγμα, δεν ενδείκνυται για τα κατσαρά ή όσα έχουν πολύ κοντό μήκος. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να συμβουλευτείτε πρώτα τον κομμωτή σας. Πάντως, αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλετε να καμουφλάρετε ρυτίδες στην περιοχή του μετώπου.
Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: