Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κραγιόν για την επιδερμίδα σας!

Δεν είστε οι μόνες που δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε τις αποχρώσεις κραγιόν που σας ταιριάζουν, ανάμεσα σε χιλιάδες μάρκες, υφές και παλέτες. Βασική προϋπόθεση είναι να μάθετε τον τύπο της επιδερμίδας σας. Σηκώστε τα μανίκια σας και δείτε το χρώμα που έχουν οι φλέβες σας στη βάση του καρπού. Αν είναι μπλε-μοβ τότε έχετε ψυχρό τόνο επιδερμίδας και αν......
είναι πράσινο, τότε έχετε θερμό τόνο επιδερμίδας. Ένας άλλος τρόπος για να τον βρείτε είναι να σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη βάζοντας κοντά στο πρόσωπό σας μία ροζ και μετά μία πορτοκαλί πετσέτα. Αν το πρόσωπό σας λάμπει περισσότερο με τη ροζ τότε έχετε ψυχρό τόνο ενώ αν λάμπει με την πορτοκαλί, τότε έχετε θερμό. Αργότερα εξετάστε την τονικότητα, δηλαδή πόσο σκούρος ή ανοιχτός είναι ο τόνος σας. Αυτά τα συμπεράσματα θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα κατάλληλα κραγιόν.
Αν έχετε ανοιχτόχρωμη ψυχρή επιδερμίδα τότε σας ταιριάζουν οι ψυχρές αποχρώσεις του κόκκινου, όπως το χρώμα των βατόμουρων, του βύσσινου και του κρασιού, τα nudes, τα κοραλλί και τα βερικοκί. Χρησιμοποιήστε επίσης ροζ με ψυχρούς ιριδισμούς ή χρυσή λάμψη. Αποφύγετε τα ζωηρά ροζ, τα πορτοκαλί και τα καφέ.
Αν έχετε μεσαίας τονικότητας επιδερμίδα (δηλαδή φοράτε makeup beige ή sand), τότε σας πηγαίνουν τα σκούρα κόκκινα, τα κόκκινα-μοβ, τα ζεστά κόκκινα και τα καφέ. Αποφύγετε τα χλωμά καφέ και υιοθετήστε φανατικά αποχρώσεις της καραμέλας, καφέ με λίγο ροζ και καφέ με λίγο μοβ. Πειραματιστείτε επίσης σε αυτές τις αποχρώσεις με φόρμουλες ματ, γυαλιστερές ή κρεμώδεις για διαφορετικά looks.
Αν είστε μελαχρινές στην επιδερμίδα, τότε δοκιμάστε άφοβα σοκολατί, δαμασκηνί και σκούρα κόκκινα. Σας πηγαίνουν σχεδόν όλες οι καφέ αποχρώσεις, από ανοιχτές έως και σκούρες, τα διάφανα και λαμπερά ροζ, τα μπεζ, οι αποχρώσεις της φύσης με μπόλικο κόκκινο ενώ πρέπει να αποφεύγετε τα πορτοκαλί και τα ροζ-κόκκινα.
Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, βάλτε λίγο πιο ανοιχτό χρώμα στο κέντρο των χειλιών και κάντε περίγραμμα με μολύβι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν για να δείχνουν πιο γεμάτα. Το ιδανικό κραγιόν για εσάς θα είναι πάντα δύο τόνους πιο σκούρο από τη φυσική απόχρωση των χειλιών σας. Δοκιμάστε το πάντα στο ένα χείλος για να κάνετε σύγκριση με το άβαφο.
Αν βάλετε κόκκινο κραγιόν και έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, τότε προτιμήστε απόχρωση κερασιού. Αν έχετε μεσαία προτιμήστε πιο σκούρες και ζεστές αποχρώσεις και αν έχετε μελαχρινή δοκιμάστε κόκκινα-καφέ.
Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: