Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Χαμομήλι:

Μπορεί όταν ήσουν μικρή να το έπινες μόνο όταν πονούσε η κοιλιά σου, αλλά το χαμομήλι δεν έχει μόνο καταπραϋντικές ιδιότητες.
Είναι ιδανικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας και των μαλλιών σου.

* Θα σου χρησιμεύσει....

....για να καταπραΰνεις τους ερεθισμούς της επιδερμίδας σου, για ντεμακιγιάζ, αλλά και για τα ερεθισμένα μάτια (σε κομπρέσες). Άφοβα μπορείς να το βάλεις το αφέψημά του επάνω σε πληγές για να αποφύγεις μολύνσεις, να το χρησιμοποιήσεις για την προσωπική σου υγιεινή, ακόμη και να το πιεις για να χαλαρώσεις λίγο πριν από το βραδινό ύπνο.

* Για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ
Ανακάτεψε 2 κουτ.σούπ. φρέσκο γάλα με 2 κουτ.σούπ. αφέψημα χαμομηλιού. Βάλε μικρή ποσότητα του μείγματος σε βαμβάκι και ξεβάψου όπως κάνεις και με το γαλάκτωμα. Μετά ξέπλυνε το πρόσωπό σου καλά με νερό.

* Για τα μαλλιά σου
Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν στο τελευταίο ξέβλαγμα των μαλλιών για ανοιχτές ανταύγειες και λάμψη. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η μέθοδος αυτή θεωρείται ακόμη για τα φυσικά καταστανά ανοιχτά ή ξανθά μαλλιά πολύ αποτελεσματική. Μπορείς επίσης στο αφέψημα του χαμομηλιού να προσθέσεις 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και να ξεβγάλεις τα μαλλιά σου (πρόσεξε αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχεις φυσικά μαλλιά και όχι βαμμένα). Έτσι θα τους δώσεις λάμψη και θα φωτίσεις το χρώμα τους.
i-diadromi

Δεν υπάρχουν σχόλια: