Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Θαμπά και εύθραυστα μαλλιά

Συμβουλές διατροφής πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε θαμπά και εύθραυστα μαλλιά μέσω διατροφής; υπάρχει λύση;
Η διατροφή είναι σίγουρα ένας καθοριστικός παράγοντας για την καλύτερη εμφάνιση μας.
Τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει η καθημερινή διατροφή, το επίπεδο των....

βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που παίρνουμε από ότι τρώμε είναι στοιχεία που αντανακλούν και επηρεάζουν την υγειά των μαλλιών.Τα μαλλιά είναι συχνά ¨καθρέπτης¨ της διατροφικής μας κατάστασης, αφού η υφή τους, η κατάσταση της τρίχας και η λάμψη τους είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει η τροφή που λαμβάνουμε. Για μειωμένη τριχόπτωση και μαλλιά λαμπερά που αναπτύσσονται φυσιολογικά θα πρέπει να καταναλώνουμε τρόφιμα πλούσια σε:

Βιταμίνη Α : είναι πολύ σημαντική για την καλή υγειά του επιθηλίου της τρίχας, ενώ η έλλειψη της καθιστά τα μαλλιά εύθραυστα και αδύναμα.
Βρίσκεται: σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και κυρίως στο συκώτι και σε διάφορα είδη ψαριών. Διάφορα λαχανικά και φρούτα είναι επίσης καλές πήγες της βιταμίνης Α, όπως το καρότο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα κολοκυθιά, τα βερίκοκα και
τα ροδάκινα.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieH4RbsVM0DUifTdAu0QC2-wCIibGMiAHfehXhjWsMEB8IUSkzMNZqC4jcwb8Ky8conyNFavf7xHr9v0IPp40yqd0i8sPxLeTdLCndO6rSWPA4FH40thCdDPMvngVqxjX7bdU-RBj2aNWQ/s200/images+%25281%2529.png
Βιταμίνη Β : είναι πολύ σημαντική για την τριχοφυΐα, καθώς και τη γενική υγειά.
Βρίσκεται: στα μπιζέλια, τα καρότα, τα φασολιά, το κουνουπίδι,
στα αυγά, στη μαγιά, στους ξηρούς καρπούς και τα πίτουρα.

Βιοτίνη : είναι για υγιή μαλλιά, το δέρμα και μπορεί να αποτρέψει την απώλεια τρίχας, σε ορισμένες περιπτώσεις.
Βρίσκεται: στις φακές, τον αρακά, την μαγιά, την βρώμη μπύρας, τα καρύδια, το καστανό ρύζι και τους σπόρους ηλίανθου.
Επίσης προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν βιοτίνη, μπορούν να βοηθήσουν, για υγιή μαλλιά.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii2H9gpT2RJNPDvIpI0NdcDglPT7K9cgQ-jcgj7NiNxWAaWV0HKuBaSQ4uV8o1o-fKk7fVKzdpPK9lXJ1OrQDnmOlEBh2Qb6hvx7syU_nYoLMxLO3MDuNVtSVcWa-Th6aF8MqfiZtI0fFl/s200/images+%25282%2529.png
Βιταμίνη C : είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και συστατικό του κολλαγόνου που βρίσκεται σε όλους τους ιστούς της επιδερμίδας.
Βρίσκεται: στα εσπεριδοειδή φρούτα όπως, το ακτινίδιο, την πιπεριά, την πατάτα και τα λαχανικά εποχής.

Βιταμίνη Ε : ένα επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό, που προωθεί την κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, ενώ θωρακίζει τις μεμβράνες της τρίχας από τη δράση των οξειδωτικών.
Βρίσκεται: σε καλής ποιότητας έλαια, σπόρους, ξηρούς καρπούς και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Μέταλλα
Σίδηρος : μέταλλο απαραίτητο καθώς η χρόνια έλλειψη σιδήρου μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση. Έρευνες δείχνουν ότι η ενίσχυση του οργανισμού με σίδηρο αποτρέπει την απώλεια μαλλιών σε άτομα με ανεπάρκεια, ενώ κάποιες ερευνητικές ομάδες υποστηρίζουν τη λήψη συμπληρωμάτων.
Βρίσκεται: στο συκώτι, στο κρέας, τα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα αποξηραμένα φρούτα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Χαλκός : προλαμβάνει την απώλεια των μαλλιών, όπως και ανωμαλίες στη δομή και το χρώμα της τρίχας.
Βρίσκεται: στα οστρακοειδή, το συκώτι, τα πράσινα λαχανικά, τα ολικής άλεσης δημητριακά, τα αυγά, το κοτόπουλο και τα φασολιά.
Ψευδάργυρος : η ανεπάρκεια ψευδάργυρου μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αραίωση, την ξηρότητα και λιπαρότητα των μαλλιών. Επίσης, η έλλειψη ψευδάργυρου μπορεί να http://www.blogger.com/img/blank.gifαπορυθμίσει την έκφραση κάποιων ορμονών του φύλου και να επηρεάσει έτσι την υγεία των μαλλιών.
Βρίσκεται: στα θαλασσινά οστρακοειδή, τους ηλιόσπορους, το κόκκινο κρέας, την μαγιά μπύρας και το σπανάκι. Η αθρόα λήψη συμπληρωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της απορρόφησης χαλκού, που επίσης σχετίζεται με την τριχόπτωση.

Εάν αντιμετωπίζεται προβλήματα με το τριχωτό της κεφαλής σας, πιθανόν να χρειαστεί η λήψη κάποιων συμπληρωμάτων διατροφής. Η λήψη συμπληρωμάτων θα πρέπει να γίνει με παρακολούθηση από ειδικό ιατρικό επιτελείο σε δόσεις που δεν ξεπερνούν τις συνιστώμενες, ιδιαίτερα εάν συνυπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: