Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Αμυγδαλέλαιο το θαυματουργό

Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα πολύ αγαπημένο μου προϊόν, το αμυγδαλέλαιο!
Το χρησιμοποιώ λίγο περισσότερο από ένα μήνα και πραγματικά το έχω λατρέψει τόσο για την αποτελεσματικότητά του όσο και για το γεγονός ότι είναι τόσο οικονομικό και χρησιμεύει σε τόσα πολλά πράγματα.
Το αμυγδαλέλαιο λοιπόν (Prunus Amygdalus Dulcis Oil ) περιέχει βιταμίνες.....

Α, Ε, Β1, Β2, Β6 και Κ  και ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, χλώριο, μαγνήσιο, φώσφορο, που το καθιστούν άκρως ευεργετικό για τα μαλλιά και το δέρμα.
Επιπλέον είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα που είναι συμβατά  με τα λιπίδια της επιδερμίδας μας.
Το χρώμα του μοιάζει πολύ με αυτό του ελαιόλαδου μόνο που είναι λίγο πιο ανοιχτό και η μυρωδιά του είναι πάρα πολύ ελαφριά, σχεδόν ανεπαίσθητη.
Η υφή του είναι πολύ λεπτή σε σχέση με άλλα έλαια αλλά ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για λάδι. Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα με βότανα και βιολογικά προϊόντα και η τιμή των 100ml κυμαίνεται από 2,50€ έως 8€ (όταν μιλάμε για βιολογικό αμυγδαλέλαιο).
Και ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας πώς χρησιμοποιώ εγώ το αμυγδαλέλαιο!

-Στο σώμα:
*Το αμυγδαλέλαιο είναι καταπραϋντικό και αντιφλεγμονώδες οπότε κάνει πολύ καλό σε περιπτώσεις ερεθισμών όπως για παράδειγμα μετά από την αποτρίχωση.

*Όπως όλα τα έλαια ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος. Αν είστε φίλες των λαδιών για το σώμα το αμυγδαλέλαιο αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή μια και είναι φυτικό αλλά και αποτελεσματικό.

*Ως συνέχεια των παραπάνω, το αμυγδαλέλαιο βοηθάει στην άμεση αντιμετώπιση της ξηρότητας της επιδερμίδας και της φαγούρας που συνήθως δημιουργείται από την ξηροδερμία.

*Βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να κάνει το δέρμα να μοιάζει πιο λείο και λαμπερό.
-Στο πρόσωπο:
*Η ενυδατική του δράση ισχύει όπως ακριβώς στο σώμα έτσι και στο πρόσωπο. Βέβαια πιστεύω ότι λίγες θα δοκιμάζατε λάδι στο πρόσωπο. Είναι πάντως μια καλή επιλογή ως μάσκα ενυδάτωσης. Απλώνετε μια μικρή ποσότητα σε όλο το πρόσωπο και το αφήνετε για μισή ώρα και μετά πλένετε κανονικά το πρόσωπό σας. Το αφήνει απίστευτα απαλό.

*Ενυδατώνει τα ξηρά χείλη. Αν δε σας ενοχλεί που είναι ρευστό είναι μία πολύ καλή εναλλακτική της βαζελίνης.

*Αν η επιδερμίδα σας δείχνει θαμπή και ταλαιπωρημένη μετά από ένα ξενύχτι το αμυγδαλέλαιο τη βοηθά να επανακτήσει τη λάμψη της.

*Φωτίζει τους μαύρους κύκλους. Απλώστε μία ελάχιστη ποσότητα αμυγδαλέλαιο στο κοκαλάκι κάτω από τα μάτια κάθε βράδυ και μετά από 2- 3 εβδομάδες θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα. ;)

*Βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας, την σύσφιξη των πόρων και τη μείωση των σημαδιών.

*Δυναμώνει τις βλεφαρίδες με αποτέλεσμα να μοιάζουν πιο πυκνές. Δεν είμαι υπέρ της άποψης ότι τις βοηθάει να μακρύνουν και προσωπικά δεν είδα κάτι τέτοιο. Τις θρέφει όμως με αποτέλεσμα να μοιάζουν πιο πλούσιες και πιο πολλές. Απλώστε με μία μπατονέτα αμυγδαλέλαιο κάθε βράδυ στις βλεφαρίδες σας και ήδη από την πρώτη εβδομάδα οι βλεφαρίδες σας θα είναι πιο λαμπερές και δυνατές. Θα ακολουθήσει σύντομα post με μία μηνιαία «θεραπεία» για τις ταλαιπωρημένες μας βλεφαρίδες.

*Αποτελεί τέλειο ντεμακιγιάζ ματιών ακόμα κι αν έχετε χρησιμοποιήσει αδιάβροχα προϊόντα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο του ή να φτιάξετε ένα διφασικό υγρό με περίπου 1 μέρος μεταλλικό νερό και 1 μέρος αμυγδαλέλαιο (ή 1½ προς 1).
-Στα μαλλιά:
*Μία μάσκα με αμυγδαλέλαιο μία φορά στις 10 μέρες ενυδατώνει τα μαλλιά και τα κάνει να φαίνονται πιο λαμπερά και πιο λεία. Βάλτε μία μικρή ποσότητα από τη ρίζα ως τις άκρες (κυρίως στις άκρες) και αφήστε το μισή έως μία ώρα και στη συνέχεια λούστε σχολαστικά τα μαλλιά σας. Αν έχετε λιπαρά μαλλιά αποφύγετε να το βάλετε στις ρίζες.

*Αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ και δεν σας ενθουσιάζει η ιδέα να βάλετε λάδι απευθείας πάνω στα μαλλιά σας μπορείτε να βάλετε αμυγδαλέλαιο μέσα στη μαλακτική σας. Προσωπικά επειδή έχω λιπαρότητα στη ρίζα και δεν θέλω να το βάζω σε κάθε λούσιμο, έχω πάρει 100ml από τη μαλακτική μου, τα έχω βάλει σε ένα άδειο μπουκάλι, πρόσθεσα 1 κουταλιά της σούπα αμυγδαλέλαιο, τα κούνησα καλά και τα χρησιμοποιώ σε κάθε δεύτερο λούσιμο. Απλώνω την κρέμα στα μαλλιά μου, την αφήνω γύρω στα 5 λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζω. Υπολογίστε 1-2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο σε κάθε 100ml κρέμας.

*Είναι γνωστό ότι το αμυγδαλέλαιο βοηθάει και στην τριχόπτωση. Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα για να σας πω αν με βοήθησε αλλά όσες ενδιαφέρεστε μπορείτε να το δοκιμάσετε κάνοντας μασάζ με αμυγδαλέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής πριν από κάθε λούσιμο.
-Στα νύχια:
*Το αμυγδαλέλαιο αποτελεί μια καλή εναλλακτική για το ενυδατικό λαδάκι για τις παρανυχίδες. Απλά βάλτε ο κάθε βράδυ στα νύχια σας αντί για το κλασσικό λαδάκι.

*Θρέφει τα νύχια και τα βοηθάει να μην σπάνε και να μην ξεφλουδίζουν. Από τη στιγμή που βάζω αμυγδαλέλαιο στα χέρια μου για την ξηροδερμία που είχα εμφανίσει τα νύχια μου σπάνε και ξεφλουδίζουν πολύ λιγότερο.

Να λοιπόν οι λόγοι που αγαπώ τόσο πολύ το αμυγδαλέλαιο. Κάνει τόσα πολλά πράγματα και πραγματικά σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε κι εσείς.
tonesesermou
/

Δεν υπάρχουν σχόλια: