Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Κρέμα για αιμορροΐδες: θαυματουργή και για τα μάτια;

Πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η φαρμακευτική αλοιφή που χρησιμοποιείται για τις αιμορροΐδες στην περιοχή των ματιών;
Η ειδικός απαντά:

Φημολογείται ότι η Σάντρα Μπούλοκ και η Κέιτ Μος καταφεύγουν συχνά σε αυτήν για να εξαφανίσουν τους μαύρους κύκλους έπειτα από ένα πάρτι. Πλέον διαβάζουμε ότι ακόμα και επιστήμονες παραδέχονται πως η κρέμα για τις αιμορροΐδες κάνει θαύματα στην περιοχή γύρω από τα μάτια, χαρίζοντας λάμψη στο κουρασμένο βλέμμα. Τι λέει η ειδικός;

Η θέση της δερματολόγου
Όπως τονίζει η δερματολόγος Αργυρή Καπελλάρη, «ισχύει ότι μια αλοιφή για τις αιμορροΐδες μπορεί να έχει ένα πολύ καλό αλλά προσωρινό αποτέλεσμα. Η δράση της οφείλεται στους αγγειοσυσπαστικούς και τονωτικούς για τη μικροκυκλοφορία παράγοντες. Επομένως, μια τέτοια κρέμα θα βελτιώσει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Παρ' όλα αυτά δεν θα συνιστούσα ένα τέτοιο προϊόν για καθημερινή χρήση».

Η γιατρός συνεχίζει: «Πολλά από αυτά περιέχουν αντιφλεγμονώδη στοιχεία και κορτιζόνη. Οι συγκεκριμένες ουσίες μπορεί να κάνουν το δέρμα γύρω από τα μάτια, το οποίο είναι λεπτό, να λεπτύνει ακόμα περισσότερο και να ατροφήσει. Συνεπώς, ίσως πρότεινα την εφαρμογή της μία φορά πριν από ένα σημαντικό γεγονός, αλλά όχι για συχνή χρήση».

Αντ' αυτής, η δερματολόγος συμβουλεύει να κάνουμε μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες από το δικό μας αίμα συνδυαστικά με λέιζερ.
Καλό είναι λοιπόν, προτού χρησιμοποιήσετε μια τέτοια κρέμα, να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: