Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Μάσκες μαλλιών

Φυσικές μάσκες:
Σημείωση: 
Προσοχή με τα αυγά, μπορεί να τρέφουν τα μαλλιά αλλά για κάποιες η μυρωδιά είναι ανυπόφορη. 
Εσείς που δεν αντέχετε τη μυρωδία του ωμού αυγού προτιμήστε άλλες μάσκες.
Μάσκα με ελαιόλαδο:

 Ανακατέψτε πέντε κουταλιές ελαιόλαδο με δυο αυγά. Απλώστε στα μαλλιά και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετετε καλά και κάντε σαμπουάν. Η μάσκα αυτή θρέφει σε βάθος την τρίχα.
Μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο: Ανακατέψτε δυο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλία και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά ξεπλύνετε καλά και κάντε σαμπουάν.
Μάσκα για υπέροχα μαλλιά: Αφού κάνετε σαμπουαν στα μαλλιά σας, χύστε ενα ποτήρι φρέσκου χυμού λεμόνι ή ξύδι στα μαλλιά σας, κάντε μασαζ και ξεπλύνετε. Ακολουθείστε με το συνηθισμένο σας μαλακτικό μαλλιών. Αυτή η μάσκα θα αφαιρέσει όλη τη σκόνη και τις ακαθαρσίες και τα μαλλιά σας θα λάμπουν. Μην επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία πριν περάσουν δυο βδομάδες.
Βότανα για μαλακά και λαμπερά μαλλιά: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι από τα ακόλουθα βότανα με αρκετό ζεστό νερό και αφήστε το να κρυώσει για μισή ώρα. Προσθέστε 1/4 του ποτηριού ξύδι από μηλήτι (μηλόξυδο) και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μίγμα στα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα βότανα:
Για κανονικά μαλλιά: φύλλα απο δενδρολίβανο, τσουκνίδα, σαμπούκκο
Για ξηρά μαλλιά: φύλλα απο χαμομήλι, τσουκνίδα, σαμπούκκο
Για λιπαρά μαλλιά: ξύσμα λεμονιού, μέντα

Μάσκα για λαμπερά μαλλιά: Ανακατέψτε το χυμό ενός φρέσκου πορτοκαλιού, νερό, ένα κουταλάκι μέλι και μερικές σταγόνες (5-7) λάδι από σανδαλόξυλο και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αφού κάνετε σαμπουάν. χτυπήστε δυο αυγά σε μια κουταλιά γάλα και απλώστε στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε μετά από πέντε με επτά λεπτά. Τα μαλλιά σας θα λάμψουν αμέσως. Τέλος, προσθέστε δυο κουταλιές μηλόξυδο σε νερό και ξεπλύνετε.
Μάσκα για καταστραμμένα μαλλιά: Λιώστε μια μπανάνα με μερικές σταγόνες έλαιο αμυγδάλου και κάντε μασσαζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με σόδα και ακολούθως χρησιμοποιήστε το σαμπουάν και το μαλλακτικό σας.
Ρωσική μάσκα: Αναμείξτε γιαούρτι και βουτυρόγαλα: θα βοηθήσει στη πρόληψη τη πυτιρίδας, θα ενδυναμώσει τις ρίζες, θα δώσει στα μαλλιά σας απίστευτη λάμψη και θα τα κάνει πολύ μαλακά.
Μεσογειακή μάσκα: Αναμείξτε δυο κρόκους αυγού με λίγο μέλι, θα ενυδατώσει τα μαλλιά, διεγείρει τις ρίζες και μαλακώνει το τριχωτό της κεφαλής.
Η μάσκα της Κλεοπάτρας: Φτιάχνεται από έλαιο καρύδας και κονιάκ και βοηθά πολύ στη ψαλίδα.
 Συνταγές για 'σπιτικά' μαλακτικά μαλλιών:
Τροπικό μαλακτικό:
Συστατικά: 1 αβοκάντο και γάλα καρύδας
Οδηγίες: Καθαρίστε το αβοκάντο και αφαιρέσται το κουκούτσι, λιώστε το και σιγά σιγά προσθέστε το γάλα καρύδας. Αφήστε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών για δεκαπέντε περίπου λεπτά, ξεπλύνετε και συνεχίστε με το σαμπουάν σας.
Μαλακτικό με σησάμι και καρύδα:
Συστατικά: 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σησαμέλαιο, 2 ολόκληρα αυγά, 2 κουταλιές γάλα καρύδας, 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά λάδι καρύδας
Οδηγίες: Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Μετά το σαμπουάν, ξεπλύνετε και απλώστε το μαλακτικό στα μαλλιά, κάντε μασαζ με τα δάκτυλα σας και αφήστε για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
 Φυσικές συνταγές για την περιποίηση μαλλιών
Μ'αυτές τις συνταγές βοηθάτε τα μαλλιά σας να δυναμώσουν
Αν τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα και αδύναμα , θαμπά και ξηρά , ή αν απλώς θέλετε να εξασφαλίσετε την υγεία και την τόνωση τους και να τα δείτε να λάμπουν , γεμάτα ζωντάνια , η μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης που σας προτείνουμε είναι εύκολη, γρήγορη και πάνω απ'όλα αποτελεσματική. Οι μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες του ελαιόλαδου ενυδατώνουν και μαλακώνουν την τρίχα, ενώ το αυγό κάνει τα μαλλιά εξαιρετικά απαλά και τους χαρίζει λάμψη .
Υλικά
1. κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 2. 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο 3. 1 αυγό
Τρόπος Παρασκευής
1. Συγκεντρώνετε τα υλικά σας 2. Σπάστε ένα αυγό σε ένα μπολ 3. Προσθέστε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας 4. Με ένα πιρούνι χτυπήστε πολύ καλά έως ότου το μείγμα να γίνει ενιαίο 5. Η μάσκα ενυδάτωσης για τα μαλλιά είναι έτοιμη
Συνταγή : Λάδι από βότανα για κατεστραμμένα μαλλιά.
Χρειάζεται : μισό φλιτζάνι λάδι ελιάς , μισό κουταλάκι λανολίνη και λίγο δενδρολίβανο(ή ανάλογα μισή χούφτα φύλλα σημύδας ή τσουκνίδας ή χαμομηλιού) 1 κρόκο αυγού , το χυμό ενός λεμονιού
Βράζουμε τα βότανα το καθένα ξεχωριστά- σε 200 ml νερό τα αφήνουμε μισή ώρα να «τραβήξουν» και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε το υγρό, κρύο, με τα υπόλοιπα υλικά και τα βάζουμε σε λουσμένα μαλλιά. Τ'αφήνουμε να δράσουν για 30 λεπτά. Αυτή η συνταγή περιποιείται τα μαλλιά ως τις ρίζες . Το λάδι δεντρολίβανου δυναμώνει την επιφάνεια του κεφαλιού, το ελαιόλαδο τονώνει , τα βότανα δραστηριοποιούν την αιμάτωση του δέρματος.

Συνταγή : πλύσεις για την τόνωση του χρώματος
Για σκούρα μαλλιά .
Χρειάζεστε : 1 κουτάλι σούπας , φύλλα σημύδας , ? φλυντζανιού νερό, ½ φλυτζάνι φυτικό ξύδι. Βράζουμε τα φύλλα, τα αφήνουμε να «τραβήξουν» 8-10 λεπτά , τα σουρώνουμε και βάζουμε το υγρό στα μαλλιά μετά το λούσιμο χωρίς να τα ξεβγάλουμε .
Για ξανθά μαλλιά
Παίρνουμε αντί φύλλα σημύδας 1 κουτάλι σούπας χαμομήλι.


Συνταγή : δυναμωτικό από δεντρολίβανο για λεπτά μαλλιά
Διαλύουμε 3 σακκουλάκια σκόνη ζελατίνης σε 250 ml νερό (το νερό πρέπει να είναι καυτό) προσθέτουμε 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και λίγο λάδι από δεντρολίβανο .
Κάνει τα μαλλιά γερά και λαμπερά.
Η βότκα προσθέτει γυαλάδα στα ξηρά μαλλιά. Χρησιμοποιείστε ελάχιστη μετά το λούσιμο για ένα φυσικό τελικό ξέβγαλμα.

Θαμπά μαλλιά ? Ψεκάστε κατά μήκος της χωρίστρας σας και τα δείτε σε λίγο να λάμπουν.
Χρησιμοποιείστε γάλα στα ξηρά μαλλιά. Βρέξτε με ένα φλιτζάνι γάλα τα φρεσκολουσμένα μαλλιά σας ξεβγάλτε τα καλά και θα λάμπουν περισσότερο.

Η βιταμίνη C θα βελτιώσει την λάμψη των μαλλιών σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: