Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μακριά μαλλιά στα γρήγορα. . .

Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,27 εκατοστά το μήνα με διαφορετική ταχύτητα κάθε ώρα της ημέρας, τη νύχτα συνήθως μακραίνουν πιο αργά και την ημέρα με πιο γρήγορους ρυθμούς. Ανάμεσα στις 10 με 11 το πρωί είναι η καλύτερή τους. Μετά κόβουν ταχύτητα, την ξαναβρίσκουν στις 4-6 το απόγευμα κι έπειτα συνεχίζουν αργά μέχρι το επόμενο πρωινό.
Αν τα μαλλιά, και οι τρίχες μαζί, ενός σώματος, μάκραιναν συνεχόμενα, σε μια
ενιαία τρίχα, η ταχύτητά της θα ήταν περίπου 3 εκατοστά το λεπτό και μέσα σε ένα χρόνο θα έφτανε 60 χιλιόμετρα μακριά!
Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να επιταχύνουμε τη διαδικασία και να αποκτήσουμε σούπερ και μακριά μαλλιά??

Βήμα πρώτο: γύρισε ανάποδα το κεφάλι σου και χρησιμοποίησε τη βούρτσα σου για να χτενίσεις τα μαλλιά σου με το κεφάλι προς τα κάτω. Χτενίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά σου καταφέρνεις να φέρεις τη φυσική λιπαρότητα των μαλλιών σου στις άκρες(που το έχουν ανάγκη) επιταχύνοντας έτσι τη σωστή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το κεφάλι.
Βήμα δεύτερο: κάνε μασάζ με τα δάχτυλα σου καθώς λούζεσαι! Ξεκίνα από το πίσω μέρος των μαλλιών σου μέχρι ολόκληρο το κεφάλι. Το μασάζ βοηθάει ώστε να απορροφηθούν πιο σωστά τα προϊόντα για πιο άμεσο αποτέλεσμα.
Βήμα τρίτο: χρησιμοποίησε σαμπουάν και κοντίσιονερ πλούσια σε ενυδατικά στοιχεία που θα ενυδατώσουν σε βάθος την τρίχα σου. Η σωστή ενυδάτωση είναι η αρχή για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σου.
Βήμα τέταρτο: ψέκασε τις άκρες σου καθημερινά με κοντίσιονερ σε μορφή σπρέι από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που δε χρειάζονται ξέβγαλμα. Ακόμη μια φορά το μήνα, επίλεξε ένα μαλακτικό για βαθιά ενυδάτωση.
Βήμα πέμπτο: ξέχασε το πιστολάκι, το ισιωτικό μαλλιών ή το ψαλίδι για τις μπούκλες γιατί η θερμότητα που βγάζουν καταστρέφει την τρίχα σου. Τα μακριά μαλλιά πρέπει να στεγνώνουν φυσικά ή με επαγγελματικό πιστολάκι που δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 108 βαθμούς.
Βήμα έκτο: επίλεξε σατέν μαξιλάρι για να μη μπερδεύονται και να μη σπάνε τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Βήμα έβδομο: μην τα κόβεις συνέχεια! Μπορεί να είναι καλό να τα κόβεις μια φορά κάθε δύο μήνες για να καθαρίζουν οι άκρες, αλλά αν τα κόβεις συχνότερα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δείχνουν πιο κοντά.
 fitlife.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: