Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Το κόκκινο χρώμα σαγηνεύει τους άντρες

Ετοιμάζεστε για ραντεβού και θέλετε να σαγηνεύσετε;
Φορέστε κόκκινα.
΄Ισως έτσι ο συνοδός σας να φανεί περισσότερο περιποιητικός και γενναιόδωρος μαζί σας, λένε οι επιστήμονες.
Οι άντρες θα ξόδευαν περισσότερα χρήματα για μια γυναίκα που φοράει κόκκινα από το....

πόσο θα ξόδευαν αν η ίδια γυναίκα εμφανιζόταν με μπλε ρούχα.
Αυτό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Rochester επιβεβαιώνει τα στοιχεία παλαιοτέρων ερευνών που έδειχναν πως το χρώμα συνδέεται με την ελκυστικότητα.
Το κόκκινο χρώμα συνδέεται παραδοσιακά με ρομαντικά και σεξουαλικά θέματα. Θυμηθείτε τις κόκκινες καρδιές την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ή τις συνοικίες με τα κόκκινα φανάρια και τους οίκους ανοχής.
Σύμφωνα με τους ερευνητές η μελέτη τους αποδεικνύει ότι το κόκκινο χρώμα κάνει τους άντρες να αισθάνονται περισσότερο ερωτικά, ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει ασυνείδητα.
Οι επιστήμονες είπαν στους εθελοντές αρχικά ότι διαθέτουν 100 δολάρια και στη συνέχεια τους έδειξαν τη φωτογραφία της γυναίκας με την οποία, υποθετικά, θα έβγαιναν ραντεβού.
Στη συνέχεια τους ρώτησαν πόσα από αυτά τα χρήματα ήταν έτοιμοι να ξοδέψουν.
Οι άντρες που είδαν φωτογραφίες γυναικών με κόκκινα ρούχα ήταν διατεθειμένοι να ξοδέψουν κατά μέσο όρο περισσότερα χρήματα στη συνάντησή τους και περισσότερο διαθέσιμοι για τη συνάντηση.
"Είναι συγκλονιστικό να ανακαλύπτεις πως κάτι τόσο απλό όσο το χρώμα, έχει τέτοιες επιπτώσεις στη συμπεριφορά μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε", σχολίασε ο καθηγητής ΄Αντριου ΄Ελιοτ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. άλμα υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: