Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Συμβουλές για τη φροντίδα των νυχιών μας

1. Τα ινστιτούτα όπου μπορείς να κάνεις μανικιούρ αυξάνονται και πληθύνονται. Αν επενδύσεις όμως σε ένα επαγγελματικό μανικιούρ, θα είναι πιο εύκολο να το διατηρήσεις μόνη σου. Επισκέψου μια καλή μανικιουρίστα τουλάχιστον μία φορά το μήνα και...

κάθε φορά δώσε μεγάλη προσοχή στο τι και πως το κάνει. Όταν θα επιχειρήσεις να κάνεις μανικιούρ μόνη σου, απλά αντίγραψε τις κινήσεις της.

2. Για να διαρκέσει ακόμα περισσότερο το μανικιούρ που θα σου κάνει μια επαγγελματίας, πάρε μαζί σου το δικό σου βερνίκι. Έτσι θα μπορείς να το διορθώνεις όταν σου ξεφλουδίζει.

3. Όταν αφαιρείς το παλιό σου βερνίκι, μην το ξύνεις. Προτίμησε ένα ασετόν. Χρησιμοποίησέ το με ένα στρογγυλό βαμβάκι, το οποίο θα πιέσεις για μερικά δευτερόλεπτα πάνω στο νύχι σου, πριν αρχίσεις να το ξεβάφεις. Ακόμα και τα
πιο σκούρα βερνίκια φεύγουν αμέσως.

4. Το επαγγελματικό βάψιμο των νυχιών γίνεται με τρεις κινήσεις: αρχικά βάψε το κέντρο του νυχιού σου από την κορυφή έως την άκρη, και έπειτα βάψε τα πλαϊνά. Προσοχή! Αν θέλεις τα νύχια σου να δείχνουν πιο μακριά, μην βάφεις τα περιθώρια στο πλάι. Στο μεταξύ, όσο βάφεις τα νύχια σου, έχε κοντά σου ένα ξυλάκι (υπάρχουν ειδικά) βουτηγμένο σε ασετόν για να διορθώνεις τυχόν λάθη. Έξτρα συμβουλή: Οι περισσότερες μανικιουρίστες υποστηρίζουν: "έξι μέρες βαμμένα, μία μέρα άβαφα", έτσι ώστε να μπορούν τα νύχια σου να αναπνέουν.

5. Αντί να μουλιάζεις τα χέρια σου σε νερό με σαπούνι, πρόσθεσε σε ζεστό νερό λίγες σταγόνες baby oil για να μαλακώσουν καλύτερα τα πετσάκια σου και για τα πλαϊνά. Προσοχή! Αν θέλεις τα νύχια σου να δείχνουν πιο μακριά, μην βάφεις τα περιθώρια στο πλάι. Στο μεταξύ, όσο βάφεις τα νύχια σου, έχε κοντά σου ένα ξυλάκι (υπάρχουν ειδικά) βουτηγμένο σε ασετόν για να διορθώνεις τυχόν λάθη. Έξτρα συμβουλή: Οι περισσότερες μανικιουρίστες υποστηρίζουν: "έξι μέρες βαμμένα, μία μέρα άβαφα", έτσι ώστε να μπορούν τα νύχια σου να αναπνέουν.

6. Δεν έχεις χρόνο να τα βάψεις; Τότε δώσε στα νύχια σου μια φυσική λάμψη. Χρησιμοποίησε μια γυαλιστική λίμα στην επιφάνεια των νυχιών σου, και λίμαρε προς μία μόνο κατεύθυνση. Ξεκίνησε από την βάση και προχώρησε προς την μύτη με γρήγορες κινήσεις, αλλά σταμάτα μόλις νιώσεις κάψιμο.

7. Βασικός κανόνας του μανικιούρ: ποτέ μην λιμάρεις τα νύχια σου αριστερά - δεξιά. Για να μην ξεφλουδίζουν, είναι σημαντικό να τα λιμάρεις προς μία μόνο κατεύθυνση με μια φαρδιά λίμα. Χρησιμοποίησε την πιο άγρια πλευρά για να κοντύνεις τα νύχια σου και την πιο απαλή για να τους δώσεις σχήμα. Eπίσης, προτίμησε τις λαστιχένιες λίμες (κοστίζουν πιο ακριβά, αλλά είναι πιο… «καλές» με τα νύχια σου). Και κάτι τελευταίο: μην λιμάρεις πολύ τα πλαϊνά των νυχιών σου, γιατί έτσι αδυνατίζουν και σπάνε πιο εύκολα.

8. Τα γερά νύχια χρειάζονται καλή κυκλοφορία του αίματος στα δάχτυλα, για να οξυγονώνονται σωστά και να παίρνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Κάνε καθημερινό μασάζ στις άκρες των δαχτύλων σου χρησιμοποιώντας το μεγάλο δάχτυλο και μια ενυδατική κρέμα. Ή φτιάξε το δικό σου κοντίσιονερ νυχιών, χρησιμοποιώντας μία μικρή κουταλιά ελαιόλαδο και μία μικρή κουταλιά έλαιο βιταμίνης Ε, και άπλωσέ το στα νύχια σου λίγο πριν κοιμηθείς. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάνε την εξής άσκηση: Ένωσε τα δάχτυλα των δύο χεριών σου μεταξύ τους, έχοντάς τα ελαφρά λυγισμένα, ώστε οι άκρες τους να ενώνονται. Τρίψε μεταξύ τους τα δάχτυλά σου απαλά για ένα λεπτό, ώστε να τονώσεις την κυκλοφορία του αίματος.

9. Δεν είναι πολύ κομψό το βερνίκι να ξεφλουδίζει. Κάνε το μανικιούρ σου να διαρκέσει περισσότερο περνώντας του μια στρώση γυαλιστικού κάθε βράδυ. Βάλτο πριν πέσεις για ύπνο και ξάπλωσε με τα χέρια έξω από τα σκεπάσματα για να στεγνώσουν σωστά.

10. Για γερά, υγιή νύχια ακολούθησε μια διατροφή πλούσια σε πρωτείνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως ο ψευδάργυρος και το ιώδιο. Αν τα νύχια σου σπάνε εύκολα, μπορεί να υποφέρουν από έλλειψη βιταμίνης Α, ενώ αν κάνουν παρωνυχίδες, αποζητούν βιταμίνη Β (την οποία θα βρείς στο συκώτι και τα πράσινα λαχανικά). Τα άσπρα στίγματα είναι μύθος ότι προκαλούνται από την έλλειψη κάλσιου, είναι συνήθως σημάδι πως χρειάζεσαι περισσότερο ψευδάργυρο.
Cosmopolitan

Δεν υπάρχουν σχόλια: