Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σπιτικές μάσκες μαλλιών

Οι σπιτικές μάσκες μαλλιών που κάνουν θαύματα.
Αν υποφέρεις από ξηροδερμία, τότε έχεις ένα βασικό σύμμαχο: το ελαιόλαδο!
Για να μαλακώσεις τα ξηρά μαλλιά σου δεν έχεις παρά να απλώσεις λίγο ελαιόλαδο πριν λουστείς και να το αφήσεις να....

δράσει. Λούσε μετά κανονικά τα μαλλιά σου και θα τα δεις πιο μαλακά απο ποτέ. Την ίδι αοδυλειά ακριβώς κάνει και το μαλακτικό που αν το αφήσεις να δράσει για ώρες θα δεις πόσο μαλακά θα είναι μετά τα μαλλιά σου!
Για τέλεια λαμπερά και ενδυατωμένα μαλλάκια θα χρειαστείς: 1 κουταλάκι υγρή λεκιθίνη, πολτοποιημένη ψίχα από μισό αβοκάντο, 2 κρόκους αβγών, 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου
Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά μία φορά την εβδομάδα. Σκέπασε το κεφάλι σου με ένα νάιλον σκουφάκι μπάνιου και τύλιξέ το με μια ζεστή, υγρή πετσέτα. 'Αφησε τη μάσκα για 30΄ και λούσου. Μόλις τα στεγνώσεις εδικά θα δεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά απο ποτέ!
Λάμψη μου: τα μαλλιά σου είναι θαμπά και δείχνουν τελείως άτονα; Με την κατάλληλη μάσκα θα δεις τεράστια διαφορά! Θα χρειαστείς: 7 κορυφές από φρέσκο δεντρολίβανο, 7 φύλλα δάφνης, 50 γρ. σησαμέλαιο, 1 κουταλάκι λιναρόσπορο, 50 γρ. σιτέλαιο, 50 γρ. ελαιόλαδο.
Βάλε το μείγμα των λαδιών σε γυάλινο δοχείο με καπάκι και πρόσθεσε τα βότανα. 'Αφησε το μείγμα στον ήλιο για μία εβδομάδα. Στη συνέχεια στράγγιξε το μείγμα και το αποθηκεύεις σε εύχρηστη συσκευασία. Μπορείς να το απλώσεις στα μαλλιά κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα, αφού τα ξεπλύνεις με καθαρό νερό.
womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια: