Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τι σχήμα προσώπου έχετε;

Το  σχήμα του προσώπου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να επιλέξουμε το στυλ των μαλλιών, τον χτένισμα και το κούρεμα,  τον τρόπο που τοποθετούμε το ρουζ στα μάγουλα,  μας δείχνει που θα σκιάσουμε  και που πρέπει να φωτίσουμε με το μακιγιάζ  ώστε να φαίνεται πιο όμορφο, ακόμα και τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα πρέπει να επιλέξουμε.

Πως θα βρείτε το σχήμα του προσώπου σας:

Το σχήμα του καθορίζεται από τη απόσταση που συνδέει τα οστά στις δύο άκρες του μετώπου, την απόσταση των  οστών των ζυγωματικών,  των οστών της κάτω γνάθου, και το μήκος του καθορίζεται από την απόσταση της κορυφής του μετώπου από τις ρίζες των μαλλιών μέχρι την άκρη του πιγουνιού.
Βρείτε το σχήμα του προσώπου σας
Τραβήξτε τα μαλλιά σας πίσω  ώστε να απομακρυνθούν από το πρόσωπο. Αν είναι κοντά φορέστε μία στέκα ή μια κορδέλα.
Σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέπτη. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να κάνετε τις παρακάτω μετρήσεις και σημειώστε τις.
Μετρήστε την απόσταση από την κορυφή του μετώπου στις ρίζες των μαλλιών, μέχρι το πιγούνι.
Μετρήστε την απόσταση των οστών του μετώπου. Η μέτρηση πρέπει να γίνει στη μέση του μετώπου από την μία άκρη μέχρι την άλλη στις ρίζες των μαλλιών.
Μετρήστε την απόσταση των ζυγωματικών. Από τις ρίζες των μαλλιών κοντά στο ένα αυτί μέχρι το άλλο.
Μετρήστε την απόσταση των οστών της κάτω γνάθου από την άκρη της μιας γωνίας που σχηματίζουν τα οστά, περάστε τη μεζούρα μπροστά από τα χείλη, ως την άλλη.
Σημειώστε τις μετρήσεις. Σε ένα χαρτί σχηματίστε με ένα χάρακα και ένα μολύβι το σχήμα από τις μετρήσεις που βρήκατε, ενώνοντας όλα τα σημεία.
Οβάλ πρόσωπο:  Το οβάλ πρόσωπο θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα προσώπου. Το οβάλ πρόσωπο έχει απαλές στρογγυλεμένες γραμμές  και έντονα ζυγωματικά. Αν έχετε οβάλ πρόσωπο είστε  προνομιούχες γιατί  δεν θα δυσκολευτείτε στο μακιγιάζ ούτε στο στυλ των μαλλιών σας  αφού ότι και να επιλέξετε  ταιριάζει στο σχήμα που έχετε.
Στρογγυλό πρόσωπο: Το στρογγυλό πρόσωπο έχει έντονα μάγουλα και σχεδόν το ίδιο μήκος και πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ και τα μαλλιά που θα επιλέξετε θα πρέπει να δημιουργούν τις απαραίτητες γωνίες και να το λεπταίνουν.
Τετράγωνο πρόσωπο: Το τετράγωνο πρόσωπο έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου. Το μακιγιάζ και το στυλ που θα επιλέξετε για τα μαλλιά σας,  θα πρέπει να απαλύνει τις γωνίες του.
Ορθογώνιο παραλληλόγραμμο: Το σχήμα του είναι μακρόστενο. Έχει μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο πλάτος . Αν έχετε μακρόστενο πρόσωπο το μακιγιάζ  και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξετε, θα πρέπει να ισορροπεί τις αποστάσεις μήκος-πλάτος.
Σχήμα διαμάντι: Το σχήμα διαμάντι σχηματίζει στενές γωνίες στο μέτωπο και το πιγούνι και πλαταίνει στην μέση δηλ. στην περιοχή των ζυγωματικών. Το μακιγιάζ και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξετε θα πρέπει να στρογγυλεύει τις έντονες γωνίες του και να δίνει μια πιο οβάλ αίσθηση.

Τριγωνικό πρόσωπο: Το τριγωνικό πρόσωπο έχει μεγάλη βάση, έντονες γωνίες στα οστά της κάτω γνάθου και στενεύει στην κορυφή του μετώπου. Αν έχετε αυτό το σχήμα προσώπου θα πρέπει να επιλέξετε μακιγιάζ και στυλ μαλλιών το οποίο θα δίνει περισσότερο πλάτος στην απόσταση των οστών του μετώπου και θα απαλύνει τις γωνίες της κάτω γνάθου.

Ανάποδο τρίγωνο: Αυτό το σχήμα προσώπου έχει πλατύ μέτωπο ψηλά ζυγωματικά και είναι πολύ στενή γωνιά που σχηματίζεται ενώνοντας τα ζυγωματικά με το πιγούνι. Το μακιγιάζ και το στυλ των μαλλιών που θα επιλέξετε θα πρέπει να στενεύουν την απόσταση του μετώπου και θα απαλύνουν την γωνία αυτή πλαταίνοντας λίγο την απόσταση των ζυγωματικών.
Σχήμα καρδιάς: Το σχήμα αυτό έχει στρογγυλεμένες κορυφές στην περιοχή του μετώπου πλαταίνει στην περιοχή των ζυγωματικών και καταλήγει σε γωνία στο πιγούνι. Αν έχετε αυτό το σχήμα προσώπου θα πρέπει να επιλέξετε μακιγιάζ και σχήμα μαλλιών τα οποία θα μικραίνουν την απόσταση των οστών του μετώπου και θα στρογγυλεύουν την κορυφή του.
Βίκυ Στεργίου Καθηγήτρια Κομμωτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: