Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πολύχρωμος διαγωνισμός χτενισμάτων στην Κολομβία

Εντυπωσιακές δημιουργίες εμπνευσμένες από την εποχή της δουλείας
Λίγοι διαγωνισμοί περίτεχνων χτενισμάτων στον κόσμο είναι τόσο πολύχρωμοι όσο αυτός που διεξάγεται αυτήν την εποχή στο Cali της Κολομβίας.
Γυναίκες όλων των ηλικιών κάθονται ....

υπομονετικά, καθώς οι τεχνίτριες δημιουργούν εντυπωσιακά χτενίσματα με πολύχρωμες κλωστές και χάντρες στα μαλλιά τους, κατά τη διάρκεια του 9ου διαγωνισμού Afro-hairdresser.
Ο διαγωνισμός αυτός έχει αναφορές στο οδυνηρό παρελθόν της αφρο-κολομβιανής κοινότητας και στην εποχή της δουλείας, όταν οι γυναίκες μετά από μια ημέρα κοπιαστικής δουλειάς, δημιουργούσαν περίτεχνα χτενίσματα στα μαλλιά των παιδιών τους.
Οι αφρικανοί σκλάβοι εργάζονταν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες σε ορυχεία χρυσού, σε φυτείες ζαχαροκάλαμου και αγροκτήματα με βοοειδή, ενώ συνέχισαν να αντιμετωπίζονται διαφορετικά και να βιώνουν διακρίσεις ακόμη και μετά την κατάργηση της δουλείας στη χώρα το 1851.
Ολόκληρες κοινότητες πρώην σκλάβων αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στη ζούγκλα, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.
Σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν τα ήθη και τα έθιμά τους, ομάδες αφρο-κολομβιανών τους αναζήτησαν σε περιοχές μέσα στη ζούγκλα, όπου ζουν πολλοί ακόμη και ήρθαν σε επαφή μαζί τους, γράφει η Daily Mail.

Δεν υπάρχουν σχόλια: