Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Καταπολεμή​στε την κυτταρίτιδ​α

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες, οπότε αποκαλύπτεται μεγαλύτερο μέρος του σώματος.
Η κυτταρίτιδα είναι μια χρόνια, άσηπτη, εκφυλιστική πάθηση του δέρματος.
Προκαλεί δερματικές αλλοιώσεις, περιορίζοντας τη....

φυσιολογική λειτουργία των περιοχών του δέρματος στις οποίες εμφανίζεται, και προκαλεί πόνους στα προχωρημένα στάδια.
Πρόκειται για χαρακτηριστική ιστοαγγειοπάθεια, που καθορίζεται από τυπικές ανωμαλίες των τριχοειδών αγγείων, υπερτροφία των λιποκυττάρων, με εγκλωβισμό ύδατος και τοξινών, ακανόνιστη αύξηση των ινών του συνδετικού ιστού και επακόλουθη μείωση της ελαστικότητάς του.
Έτσι το δέρμα γίνεται μαλακό ή σκληρό, ρυτιδωμένο, ασθενικό και ανώμαλο στην επιφάνεια. Εμφανίζεται αίσθημα πίεσης στα αρχικά στάδια και πόνος αργότερα. Συχνά υπάρχει αίσθημα βάρους και έντασης των κάτω άκρων.
Θεραπεία.
Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι πολύ δύσκολη, όχι όμως και αδύνατη.
Τα μέσα τα οποία θα βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας είναι:
* η άθληση.
* η μείωση του σωματικού βάρους όταν αυτό είναι πάνω από το κανονικό.
* η σωστή διατροφή.
Τροφές όπως γλυκά, παγωτά, αναψυκτικά, αλκοόλ, σοκολάτα, αλάτι, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, σκληρά τυριά, πλήρες γάλα και γιαούρτι, παχιά κρέατα, μπέικον, κατεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να αφαιρεθούν από τη δίαιτα και να αντικατασταθούν με άφθονα λαχανικά και φρούτα, όσπρια, άπαχο κρέας, ψάρι, ψωμί μαύρο, δημητριακά, αποβουτυρωμένο γάλα, άπαχο τυρί και γιαούρτι και βέβαια άφθονο νερό, 8-10 ποτήρια την ημέρα.
Ένα πρόγραμμα δίαιτας που θα σχεδιαστεί ειδικά για εσάς από το διαιτολόγο σας, εκτός από τη γρήγορη και υγιεινή μείωση του βάρους σας, πολύ γρήγορα με την απώλεια των πρώτων κιλών θα σας αποφέρει και εντυπωσιακή μείωση της κυτταρίτιδας.
grapatsavera@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: