Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ρουζ, το έξυπνο όπλο του μακιγιάζ

Τα περισσότερα τρικ στο αισθητικό μακιγιάζ, τα πετυχαίνουμε με την βοήθεια του ρουζ.
Πολλές γυναίκες το λατρεύουν, αλλά και πολλές, από άγνοια, το αποφεύγουν.
Ο σκοπός χρήσης του ρουζ είναι να δώσει χρώμα και όψη υγείας στο πρόσωπο, δίνοντας του, παράλληλα, το επιθυμητό σχήμα.
Ακούμε συχνά, για τα λεγόμενα "κοψίματα" στο μακιγιάζ, τα οποία, εκτός απ' το.....
make up και την πούδρα, μπορούμε να τα πετύχουμε και με το ρουζ. Είναι ακριβώς αυτό που χρείαζεται για να "δέσει" αρμονικά το αποτέλεσμα του μακιγιάζ, η συνολική εικόνα του προσώπου.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε υφές και μορφές rouge, όπως compact ματ και σατινέ, με shimmer, κρεμώδη, στικ, mousse κ.τ.λ.
Οι πιο συνηθισμένες μορφές είναι τα compact και τα κρεμώδη.
Μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα, στο τι ταιριάζει στις ανάγκες μας και στις συνήθειες μας.
H εφαρμογή τους είναι εύκολη, αλλά θέλει την απαραίτητη προσοχή για την σωστή τοποθέτηση.

Compact
Η πιο συνηθισμένη μορφή ρουζ, έχοντας όμοια σύσταση και όψη με την σκιά ματιών. Τοποθετείται με πινέλο συνήθως, μετά την πούδρα.

Kρεμώδη ή μορφή mousse
Τοποθετείται με σφουγγαράκι, πινέλο makeup, ή και με τα δάχτυλα. Είναι εύκολο στη χρήση, γιατί απλώνεται σαν κρέμα, αλλά θέλει πολύ προσοχή στην σειρά εφαρμογής του. Πρέπει όμως, να τοποθετηθεί μετά την εφαρμογή του make up και πριν την εφαρμογή της πούδρας. Το κρεμώδες ρουζ είναι ιδανικό για κανονικά και ξηρά δέρματα, ενώ δεν συνιστάται για λιπαρά, λόγω της πιο λιπαρης σύνθεσης του.

Tips χρήσης και επιλογής ρουζ
Επιλέξτε υφή και μορφή ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, όπως το παράδειγμα του αναφέρθηκε παραπάνω.

Επιλέξτε χρώματα που να ταιριάζουν στο χρωματότυπο της επιδερμίδας σας, π.χ αν είστε ανοιχτόχρωμη, μια πολύ καλή επιλογή είναι σε τόνους του ροζ-σομόν και κοραλλί, αν πάλι είστε πιο σταράτη, αποχρώσεις σε βερυκοκί και καφέ-bronze είναι οι ιδανικότερες.

Φροντίστε σε κάθε μακιγιάζ που κάνετε το ρουζ να ταιριάζει απόλυτα με το χρώμα του κραγιόν. Είναι ένας βασικός κανόνας, που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Τοποθετήστε το ρουζ στα σωστά σημεία, ώστε να κολακεύει το σχήμα του προσώπου σας. Για να λεπτύνετε το πρόσωπο απλώστε το ρουζ διαγώνια, κάτω απ'το πτερύγιο της μύτης, μέχρι τα ζυγωματικά. Εάν έχετε μακρύ πρόσωπο, απλώστε ακριβώς πάνω στα μάγουλα. Σε τετράγωνο σχήμα πρόσωπο πρέπει να ξεκινάειtetragono prosopo οριζόντια απ' τα μάγουλα με τάση να "σβήνει" προς τις ρίζες των μαλλιών. Αν πάλι έχετε γεμάτο και στρογγυλό πρόσωπο, προτιμήστε να το απλώνετε κάθετα με τις ρίζες των μαλλιών.

Μην υπερβάλετε με την ποσότητα του ρουζ. Αν σας "πέσει" παραπάνω, πάρτε ένα καθαρό πινέλο και προσπαθήστε να βγάλετε την περιττή ποσότητα. Επίσης, μια πολύ μικρή ποσότητα πούδρας από πάνω είναι η ιδανικότερη λύση.

Προσοχή, στην τοποθέτηση ρουζ σε άλλα σημεία του προσώπου, π.χ. μύτη και σαγόνι. Ένα απαλό άγγιγμα με το υπόλοιπο του ρουζ που έχει μείνει στο πινέλο, αρκεί.

Πολλές γυναίκες υπερβάλουν με το ρουζ, άλλες πάλι το φοβούνται και το αποφεύγουν. Το πιο σημαντικό πράγμα στο μακιγιάζ γενικότερα, είναι να γνωρίζουμε τα δυνατά, αλλά και τα αδύνατα σημεία του προσώπου μας και να τα αναδεικνύουμε.

tips gia to rouge
Το ρουζ είναι το έξυπνο όπλο του μακιγιάζ και με τις σωστές κινήσεις μπορεί να μας βοηθήσει να πετύχουμε ένα αρμονικό αποτέλεσμα σε όποιον τύπο προσώπου κι αν ανήκουμε.
Φωτεινή Μακρίδου

2 σχόλια:

Fwteinh Makridou είπε...

Eυχαριστούμε για την αναδημοσίευση αλλά καλό είναι όταν ''δανείζεστε'' ένα κείμενο να αναγράφετε με ενεργό link την πηγή του http://www.womland.com/life-style/beauty/face/885-rouge-to-exypno-oplo-tou-makigiaz
Φωτεινή Μακρίδου-make up artist-αρθρογράφος womland.com

Fwteinh Makridou είπε...

Για περισσότερες λεπτομέρειες στο παρακάτω link περί πνευματικών δικαιωμάτων του site http://www.womland.com/copyright