Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Φυσικές, απλές συνταγές περιποίηση​ς και ομορφιάς

Της Ελένης Νικολοπούλου
* Για λαμπερά μαλλιά: Στύβεις μισό λεμόνι σε μισό λίτρο νερό. Μετά το λούσιμο, βρέχεις με το χυμό λεμονιού που έχεις ετοιμάσει τα μαλλιά και το αφήνεις να δράσει για 2 λεπτά. Μετά τα ξεπλένεις καλά.

* Μάσκα θρεπτική: Ένα κρόκο αυγού, τέσσερις κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο, μισό ώριμο αβοκάντο και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Την απλώνουμε σε στεγνά μαλλιά, τυλίγουμε με ζεστή πετσέτα και την
αφήνουμε μισή ώρα.

* Μάσκα για πρωτείνες: Χτυπάμε το ασπράδι ενός αυγού, μέχρι να γίνει αφρός και προσθέτουμε 5 κουταλιές γιαούρτι. Απλώνουμε σε δόσεις στα μαλλιά και ξεπλένουμε μετά από 15 περίπου λεπτά.

* Για την ψαλίδα: Ανακατεύουμε πολύ καλά 1 κουταλάκι μέλι, 2 κουταλάκια ελαιόλαδο και έναν κρόκο αυγού. Απλώνουμε το μείγμα στις άκρες των μαλλιών, σε δόσεις. Τυλίγουμε με καπελάκι μπάνιου για περίπου μισή ώρα. Ξεπλένουμε καλά και μετά χρησιμοποιούμε κανονικά το σαμπουάν μας.

* Για την πιτυρίδα: Βράζουμε μείγμα με 1 κούπα νερό, 1 κούπα μηλόξυδο και μια χούφτα φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου. Σουρώνουμε τα φύλλα και αφήνουμε να κρυώσει. Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και αφήνουμε να στεγνώσει, χωρίς να ξεπλένουμε.

* Κυπαρίσσι: Άμα θέλετε να μαυρίσετε τα μαλλιά σας, αφήστε τις βαφές! Βράζουμε μια χούφτα πριονίδια σε 1 λίτρο νερό ή και λίγο περισσότερο. Σουρώνουμε και λουζόμαστε.

* Για λάμψη στις φυσικές καστανές ανταύγειες: Βράζουμε μια ολόκληρη και αξεφλούδιστη πατά τα σε νερό. Αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Με μπαμπάκι ή πινέλο περνάμε στα μαλλιά το νερό, προσέχοντας όμως να μην πάει στο δέρμα. Αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά και ξεπλένουμε καλά.

* Για λάμψη στις φυσικές ξανθές ανταύγες: Βράζουμε δυνατό μαύρο καφέ (σκέτο φυσικά) και τον αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και τα ξεπλένουμε με τον καφέ.

* Για να σκουρίνουμε τα γκρίζα: Βράζουμε φλούδες πατάτας, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και τα ξεπλένουμε με το νερό.

* Για ενδυνάμωση στα λεπτά μαλλιά: Βράζουμε φρέσκο δεντρολίβανο, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει, φτάνοντας σε θερμοκρασία δωματίου. Σαπουνιζόμαστε πρώτα καλά με το σαμπουάν μας και ξεπλένουμε με το νερό.

* Για απαλά μαλλιά με όγκο: Λουζόμαστε με βρόχινο νερό.
via

Δεν υπάρχουν σχόλια: