Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιο eyeliner να επιλέξεις ανάλογα με τις ικανότητές σου

Image and video hosting by TinyPic
Οι γυναίκες έχουμε μια περίεργη σχέση με το eyeliner!
Όσες δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν το μισούν!
Και όσες έχουν κάνει πολύ practice το έχουν πάντα πάνω- πάνω στο νεσεσέρ τους και συνοδεύουν πάντα την αγάπη τους για το eyeliner με αυτή την ατάκα:

Φοράω ένα έντονο κραγιόν, eyeliner στα μάτια και είμαι έτοιμη σε τρία λεπτά!. Ατάκα, βεβαίως, την οποία ζηλεύω γιατί ανήκω κάπου ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη κατηγορία!

Οφείλω, όμως, να παραδεχτώ ότι το eyeliner σου δίνει τέλειο αποτέλεσμα στα μάτια.
Και ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν εκεί έξω eyeliner για κάθε κατηγορία γυναίκας, από τις αρχάριες μέχρι τις experts!
Με λίγα λόγια: πες μας σε ποια κατηγορία ανήκεις να σου πούμε ποιο eyeliner να επιλέξεις!

Αρχάριες: eyeliner σε μορφή στιλό

Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου επίλεξε κάτι ανάμεσα σε μολύβι και eyeliner, ένα δηλαδή σε μορφή στιλό ή μαρκαδόρου. Είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή του και δύσκολα μπορείς να κάνεις λάθος. Το βουρτσάκι του δεν είναι ούτε πολύ λεπτό, ούτε πολύ φαρδύ οπότε ουσιαστικά είναι σαν να δουλεύεις ένα μολύβι το οποίο όμως έχει έντονο χρώμα και μεγαλύτερη διάρκεια.

Ενδιάμεσα: Kajal

Το kajal το χρησιμοποιούσαν (και ακόμη δηλαδή!) οι Ινδές. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα eyeliner με χοντρή μύτη το οποίο επίσης είναι αρκετά εύκολο στην εφαρμογή. Χρησιμοποιώντας την μύτη του κάνεις πολύ λεπτές γραμμές ενώ αν το απλώσεις ελαφρώς πλάγια έχεις πιο χοντρό και sexy αποτέλεσμα.

Προχωρημένες: κλασικό eyeliner

Το κλασικό eyeliner έχει μακρύ και λεπτό πινελάκι ενώ ποτίζει το δέρμα με χρώμα. Πράγμα που σημαίνει ότι αν κάνεις ένα λάθος τραβώντας την γραμμή θα χρειαστεί να μουντζουρωθείς για να την διορθώσεις. Επίσης, εδώ όλες οι ατέλειες είναι ορατές οπότε θα πρέπει να δουλεύεις το χέρι σου πολύ σταθερά για να δημιουργήσεις μια γραμμή σε απόλυτη ευθεία. Και κάτι τελευταίο το κλασικό eyeliner, σε αντίθεση με τα δύο παραπάνω, δεν έχει την ανατομία ενός μολυβιού οπότε και ο τρόπος που το πιάνεις είναι διαφορετικός.

Experts: pot

Για να χειριστείς ένα eyeliner σε pot πρέπει είτε να έχεις ξοδέψει πολλές ώρες μπροστά από τον καθρέφτη σου για να το κάνεις είτε να είσαι επαγγελματίας make up artist. Αρκεί να αναλογιστείς ότι για το συγκεκριμένο eyeliner έχει δημιουργηθεί κι ένα ειδικό πινέλο ώστε να το απλώνεις σωστά. Πρόκειται για ένα πινέλο με κοφτή άκρη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει και με αυτό το "όπλο" μπορείς να απλώνεις το eyeliner με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το έκανε η Bebe!

Δεν υπάρχουν σχόλια: