Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδανικό χρώμα στα μαλλιά

Επτά στις δέκα γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους.
Οι περισσότερες από αυτές έχουν κάνει έστω και μία φορά βαφή στο σπίτι.
 Σε συνδυασμό με την εξέλιξη της οικιακής βαφής τα τελευταία χρόνια, το συμπέρασμα είναι απλό: η βαφή στο σπίτι είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση!

Είναι γνωστό πως εμείς οι γυναίκες,
έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με τα μαλλιά μας. Αυτή η σχέση εξηγεί εν μέρει και τις λιγότερο ή περισσότερο χαριτωμένες εμμονές μας: αλλάζουμ΅ε ευκολότερα καριέρα, παρά κομμωτή!
Με λίγη ενθάρρυνση, μπορούμε να πειραματιστούμε με χρώματα στο μακιγιάζ και στιλ στα ρούχα, όμως σπανιότατα και παρά τις πιθανές παραινέσεις, αποφασίζουμε να αλλάξουμε νούμερο βαφής.
Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, το μεγάλο αυτό κομμάτι της αγοράς έχει αναβαθμιστεί δραστικά, με εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα να κάνουν την εμφάνισή τους στα ράφια των σούπερ μάρκετ, των καταστημάτων ομορφιάς και των φαρμακείων.
Φυσικά, το κομμωτήριο δεν υστερεί: οι επαγγελματικές βαφές βελτιώνονται εξίσου, αξιοποιώντας στο μέγιστο την τεχνολογία και την έρευνα των εταιρειών.
Όμως, στις μέρες μας, οι προτάσεις για το σπίτι είναι πολλές, ποιοτικές, και κυρίως οικονομικές, με αποτέλεσμα να προσελκύουν διαρκώς νέες καταναλώτριες, οι οποίες είναι ολοένα και πιο απαιτητικές στην τήρηση της ισορροπίας value for money.
Η κουλτούρα του κομμωτηρίου
Περιποίηση σε βαθμό υπερβολής (ειδικά για τις καλές/τακτικές πελάτισσες), μασάζ κεφαλής, κατά το λούσιμο (κυρίως αν το κομμωτήριο διαθέτει τελετουργίες γνωστών brands, που εκπαιδεύουν τους συνεργάτες τους), χρώμα που λάμπει (αν ο/η υπεύθυνος/η του βαφείου είναι καλλιτέχνις), άριστο τελικό αποτέλεσμα και μηδενικό μουντζούρωμα (σημαντική λεπτομέρεια για όσες βάφουν τα μαλλιά τους σκούρα).
Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για τη διαδικασία των ανταυγειών, που ήταν πολύ δημοφιλείς την προηγούμενη δεκαετία και εξακολουθούν να έχουν φανατικές φίλες, το κομμωτήριο ήταν, είναι και θα είναι αναντικατάστατο.
Η οικιακή βαφή σήμερα
Παρά την ξεχωριστή θέση του κομμωτηρίου στο θέμα βαφή ωστόσο, η οικιακή βαφή κερδίζει διαρκώς έδαφος.
Η αλλαγή αυτή συντελείται για πολλούς λόγους:
Όχι πια μονοδιάστατο προϊόν.
Οι βαφές στο σπίτι μετρούν πολλές καινοτμμίες την τελευταία δεκαετία:
H διαδικασία εφαρμογής τους απλοποιήθηκε, η ποιότητα και η μυρωδιά των συνθέσεων βελτιώθηκε, είναι πλέον διαθέσιμες στην αγορά βαφές χωρίς αμμωνία, φόρμουλες που μειώνουν την ώρα εφαρμογής, βαφές με ρεφλέ και, εσχάτως, βαφές σε μορφή μους.
Αυτές είναι λίγες μόνο από τις καινοτομίες που βοήθησαν στο να προσελκύσουν νέες πελάτισσες στη συγκεκριμένη προϊοντική κατηγορία.
Μεγάλη ποικιλία. 
Μπορείτε να επιλέξετε κάλυψη, μόνιμη βαφή ή βαφή τύπου χρωμοσαμπουάν για τόνωση του φυσικού χρώματος.
Αν στα πλήρη σετ βαφών προσθέσετε και τις βαφές σε σωληνάριο για να κάνετε εσείς το μίγμα που θέλετε, οι επιλογές πολλαπλασιάζονται.
Όσο για το χρώμα, οι αποχρώσεις που κυκλοφορούν δίνουν πραγματικά τροφή στη φαντασία.
Σημαντική βελτίωση της ασφάλειας. 
Οι οικιακές βαφές είχαν ανέκαθεν πολύ αυστηρές δερματολογικές προδιαγραφές, για να εκμηδενίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργικών και άλλων αντιδράσεων.
 Όμως, όπως είναι φυσικό, η βιομηχανία της ομορφιάς εξελίσσει διαρκώς τα προϊόντα της, ακολουθώντας τις νέες ανακαλύψεις.
Έτσι, σήμερα, μπορούμε να μιλάμε για ακόμη πιο ασφαλείς βαφές και μείωση της εμφάνισης ερεθισμών και ενοχλήσεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο προληπτικός έλεγχος (συνήθως 48 ώρες πριν την βαφή), που συστήνουν οι περισσότερες εταιρείες, είναι περιττός.
Προϊόντική υποστήριξη.
Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να διατηρήσετε το χρώμα και την υγεία των μαλλιών σας.
Ένα πλήθος προϊόντων, από σαμπουάν και κοντίσιονερς ως ειδικές μάσκες ενίσχυσης χρώματος και συμπληρώματα διατροφής, βρίσκονται πλέον στην υπηρεσία της κόμης σας.
Κοντά στις γνωστές μάρκες που διατίθενται αποκλειστικά στα κομμωτήρια, υπάρχουν πλέον και στα σούπερ μάρκετ σειρές υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές, διευρύνοντας σημαντικά την γκάμα των διαθέσιμων επιλογών για τη φροντίδα των βαμμένων μαλλιών.

Θέμα τιμής. 
Ακόμη και μετά τις μειώσεις τιμών που παρατηρούνται πλέον σε αρκετά κομμωτήρια, οι βαφές μαλλιών που γίνονται στο σπίτι εξακολουθούν να είναι κατά πολύ οικονομικότερες. Αν, μάλιστα, είστε λίγο σχολαστικές στη διαδικασία και διαθέσετε χρόνο για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας μετά τη βαφή, το αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει από αυτό που θα πετύχαινε το έμπειρο χέρι ενός επαγγελματία.
Επαγγελματικά tips για άριστο αποτέλεσμα
► Αποφύγετε τα χρώματα που είναι πολύ μακριά από το φυσικό σας, ειδικά αν κάνετε βαφή για πρώτη φορά.
► Ακόμα κι αν είναι η εκατοστή φορά που κάνετε βαφή στο σπίτι, διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης, ειδικά αν αλλάζετε συχνά μάρκα ή δοκιμάζετε μια βαφή που βγήκε τώρα στην αγορά. Μπορεί τα βήματα να είναι σε γενικές γραμμές παραπλήσια, εντούτοις κάθε εταιρεία μπορεί να έχει κάποια λεπτομέρεια ή μια διαφοροποίηση στη διαδικασία, ικανή να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.
► Εφαρμόζετε τη βαφή σε άλουστα μαλλιά.
► Αν κάνετε σκούρα βαφή, βάλτε λίγη βαζελίνη στο μέτωπο, στους κροτάφους, γύρω από τα αυτιά και στο σβέρκο πριν την εφαρμογή της βαφής, για να εμποδίσετε το χρώμα να κάνει λεκέδες στο δέρμα.
► Για καλύτερη διείσδυση του χρώματος στην τρίχα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ειδική πετσέτα-σκουφί, με πλαστικό στην εσωτερική της μεριά (θα τη βρείτε σε καταστήματα καλλυντικών, σε σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με εξοπλισμό κομμωτηρίων). Η μόνωση θα ανεβάσει τη θερμοκρασία και θα σας χαρίσει ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
► Λίγο πριν το ξέβγαλμα, ρίξτε λίγο χλιαρό νερό στα μαλλιά σας, και κάντε απαλές κινήσεις μασάζ, μέχρι να αφροποιηθεί η βαφή. Στη συνέχεια ξεβγάλτε, μέχρι το νερό να βγει καθαρό.
► Αποφύγετε το ξέβγαλμα και το λούσιμο με ζεστό νερό, γιατί έτσι θα ξεπλύνετε τις χρωστικές. Όσο πιο χλιαρό προς κρύο είναι το νερό, τόσο το καλύτερο για τη λάμψη της τρίχας και την αντοχή του χρώματος.
lifepositive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: