Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της ψαλίδας

Συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών
Οι συχνές τεχνικές επεμβάσεις στα μαλλιά τα ταλαιπωρούν αφάνταστα με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή του, το πρόβλημα της ψαλίδας.
Ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν και δείτε τα μαλλιά σας να μεταμορφώνονται:

- Μετατρέψτε σε απαράβατο κανόνα την εφαρμογή conditioner σε κάθε λούσιμο (ειδικά αν έχετε μακριά μαλλιά), καθώς λειαίνει τα λέπια της τρίχας και μειώνει τις τριβές κατά το απλό χτένισμα ή το ίσιωμα.

- Αποφεύγετε το καθημερινό ίσιωμα με βούρτσες και πιστολάκι.

- Κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας κάθε 6 εβδομάδες. Προτιμάτε πάντα κάποιον επαγγελματία κομμωτή γι’ αυτή τη δουλειά (το μη επαγγελματικό χέρι και ένα κακό κούρεμα μπορεί να ευθύνεται για τη δημιουργία ψαλίδας).

- Εφαρμόζετε κρέμα ισιώματος ή προστατευτικό για τις άκρες, προτού κάνετε πιστολάκι.

- Η σιλικόνη στην άκρη της τρίχας δεν μπορεί να κάνει πολλά για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, εφόσον ήδη υπάρχει. Δρα μόνον προληπτικά. Σε συνδυασμό με το τακτικό κούρεμα των μαλλιών (το καθάρισμά τους στις άκρες, τουλάχιστον κάθε ενάμιση μήνα), μπορεί να αποτρέψει τη δημιουργία ψαλίδας.

- Συστηματική φροντίδα: Αν δεν μπορείτε να μειώσετε τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε σεσουάρ, φροντίστε τουλάχιστον σε τακτή βάση την τρίχα. Συστηματική φροντίδα, στη γλώσσα των ειδικών, σημαίνει: καλό, κατάλληλο για την ακρίβεια, σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών σας, conditioner σε κάθε λούσιμο, μάσκα μαλλιών (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα), καθώς και ένα ειδικό προϊόν για προστασία από το πιστολάκι (κρέμα, σιλικόνη ή αφρό).

- Ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα κούρεμα που να μειώνει το χρόνο για το πιστολάκι.

- Χρησιμοποιείτε βούρτσες με φυσική τρίχα, που δεν προκαλούν στατικό ηλεκτρισμό. Αν οι βούρτσες έχουν φθαρεί, θα χρειαστεί να «περνάτε» τα μαλλιά σας περισσότερες φορές.

- Αποφεύγετε τις θερμές βούρτσες (με μεταλλικό σκελετό). Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται μόνον από επαγγελματίες, γιατί η λανθασμένη χρήση τους «καίει» πολύ πιο εύκολα τις τρίχες.

- Προσπαθείτε -όσο αυτό είναι εφικτό- να μην κολλάτε κάθετα το πιστολάκι στα μαλλιά, ο αέρας του πρέπει να φεύγει στο πλάι.

- Αποφεύγετε να κάνετε πιστολάκι σε στεγνά μαλλιά.
 femalecity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: