Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η τέχνη του ρουζ!

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος να βάλουμε ρουζ στα ζυγωματικά, να δημιουργήσουμε όμορφες γωνίες και να δώσουμε υπέροχο χρώμα υγείας στο πρόσωπό μας. Υπάρχουν τρία βασικά είδη ρουζ ως προς την υφή τους: πούδρα, κρεμώδες και υγρό. Χρησιμοποιήστε ένα από αυτά ανά περίσταση, ανάλογα με τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και το....

 επίπεδο τεχνικής που έχετε στο μακιγιάζ.
Σε κάθε περίπτωση μην βάλετε μεγάλη ποσότητα μονομιάς αλλά προσθέστε σταδιακά ελέγχοντας την ένταση του χρώματος στο πρόσωπό σας.
Το ρουζ σε μορφή πούδρας είναι ιδανικό για τις αρχάριες και αποτελεί κλασικό προϊόν που υπάρχει στην αγορά πολλά χρόνια. Σημαντικό για την εφαρμογή του είναι το μέγεθος του πινέλου που συνίσταται να είναι μεσαίο και όχι πολύ μικρό όπως αυτό που υπάρχει σε πολλά compacts. Προμηθευτείτε ένα με μακριά λαβή που θα κρατάτε κάθετα την ώρα της εφαρμογής. Με ταμποναριστές κινήσεις πάρτε λίγο χρώμα από τη συσκευασία, μετά τινάξτε ελαφρά το πινέλο για να φύγει το περίσσευμα και με ίδιες κινήσεις απλώστε στα μήλα που σχηματίζονται όταν χαμογελάτε, με φορά προς τα πάνω μέχρι τις ρίζες των μαλλιών. Αναμίξτε στις άκρες ώστε να σβήνει ομαλά και να μην έχει όψη μπαλώματος.
Photo: NARS, Burberry
Το κρεμώδες ρουζ είναι ιδανικό για ξηρή ή ώριμη επιδερμίδα γιατί την αφήνει λαμπερή και ενυδατωμένη. Εφαρμόστε το με τα δάχτυλα για περισσότερο έλεγχο του αποτελέσματος. Πάρτε μικρή ποσότητα με το δάχτυλο που σας βολεύει και απλώστε από τη βάση των μήλων προς τα πάνω έως τις ρίζες των μαλλιών κοντά στα αυτιά. Σβήστε προσεκτικά για να αποφύγετε ανομοιομορφίες. Photo: Shu Uemura, La Prairie, Max Factor, Bobbi Brown
Το υγρό ρουζ είναι κατάλληλο για λιπαρή επιδερμίδα γιατί δένει καλά και στεγνώνει γρήγορα, δημιουργώντας εφέ διαρκείας. Θα πρέπει ωστόσο να είστε αρκετά εξασκημένες στην εφαρμογή του γιατί απαιτούνται γρήγορες κινήσεις πριν προλάβει να στεγνώσει. Μπορείτε να το εφαρμόσετε και με μικρό σπόγγο αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι και πάλι τα δάχτυλα ώστε να σβήσετε σωστά στις άκρες και να μην έχετε ανομοιομορφίες. Βάλτε πρώτα λίγο στο πάνω μέρος της παλάμης και από εκεί πάρτε λίγο-λίγο με το ένα δάχτυλο και απλώστε γρήγορα από τη βάση των μήλων προς τα πάνω.
Photo: Benefit
Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: