Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Πως να μακρύνετε τα μαλλιά σας άμεσα και σωστά!

Όλες οι γυναίκες έχουν περάσει από το στάδιο που παρατηρούν τα μαλλιά τους να είναι κατά μήκος υγιή και στιλπνά, οι άκρες να έχουν ανάγκη από ενυδάτωση, να σπάνε και να δημιουργείται ψαλλίδα......


Τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη από καθημερινή ενυδάτωση ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες. Τα φυσικά μαλλιά παρουσιάζουν ξηρασία μόνο στις άκρες... τί γίνεται με τα βαμμένα;
Επιλέγοντας μια γυναίκα να μπει σε τεχνικές διαδικασίες, δηλαδή βαφές, περμανάντ, φόρμες, ανταύγειες κτλ, πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη ότι τα μαλλιά της θα έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για φροντίδα.
Όλες οι τεχνικές εργασίες αφυδατώνουν σταδιακά την τρίχα και εάν δεν υπάρχει τακτική συντήρησης στο κούρεμα σας τότε δυστυχώς τα μαλλάκια σας θα αλλάξουν υφή, θα γίνουν ξέρα, αδύναμα και θα δημιουργείται ψαλίδα.
Οι φίλες μας πρέπει να κατανοήσουν τον ρολό του κομμωτή που τις συμβουλεύει. Δεν αναφέρομαι στον οποιοδήποτε κομμωτή αλλά για αυτόν τον οποίο εμπιστεύονται και ξέρουν οτι δεν προτείνει λύσεις απλά για να πουλήσει, αλλά γιατί πραγματικά ενδιαφέρεται για την ποιότητα των μαλλιών τους. Ξέρω, θα μου πείτε που να τον βρω? Η απάντηση είναι ότι "όποιος ψάχνει, βρίσκει"! Ο κομμωτής έχει 2 ρόλους στα μαλλιά της γυναίκας: ο ένας είναι να δημιουργήσει το επιθυμητό στυλ σε κούρεμα, χτένισμα η χρώμα και ο άλλος να τραβήξει λίγο το αυτάκι της πελάτισσας του για να μπορεί να δουλέψει σε σωστή ποιότητα μαλλιών!
Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούν τον κομμωτή Θεό και ότι με μια επίσκεψη θα τους δώσει την τέλεια -εικόνα - ποιότητα - υφή - υγεία και λάμψη.
Πολλές φορές συζητώ με φίλες που μου εμπιστεύονται την εικόνα τους και πραγματικά αυτά είναι τα ζητούμενα τους, αλλά ισχύει αυτό; Είναι εφικτό; Ας μην γελιόμαστε...
Τα μαλλιά μας και ιδιαίτερα στις γυναίκες που κάνουν τεχνικές εργασίες είναι ξηρά, αυτό συμβαίνει διότι τα μαλλιά ως επί το πλείστον μακραίνουν 1,5 έως 2 πόντους τον μήνα, αυτός είναι και ο χρόνος που θεωρητικά θα πρέπει να βάφει τα μαλλιά της η κάθε γυναίκα για να μην αντιμετωπίζει την ρίζα που θα εκθέτει το φυσικό της χρώμα.
Έστω ότι έχουμε μια γυναίκα της οποίας τα μαλλιά μακραίνουν 2 cm τον μήνα, έχει μήκος από ρίζα μέχρι άκρη 60 cm, βάφει τα μαλλιά της τα τελευταία 3 χρόνια και κουρεύεται μια φορά στους 6 μήνες. Η ίδια αισθάνεται ότι με το να βάφεται μόνο 3 χρόνια και να κουρεύει άκρες κάθε 6 μήνες, θα έπρεπε τα μαλλιά της να έχουν καλή ποιότητα, αλλά δεν εχουν.
Αναλυτικά λοιπόν: αν διαιρέσουμε το μήκος 60 cm με τα 2 cm που μακραίνουν τα μαλλιά τον μήνα θα δούμε οτι οι άκρες έχουν ζωή 30 μήνες δηλαδή 60 cm / 2 cm = 30 μήνες. Αφαιρώντας θεωρητικά τα 5 κουρέματα που έχει κάνει στους 30 μήνες και υπολογίζοντας οτι κόβει 2 cm στο κάθε κούρεμα το αποτέλεσμά είναι 2cm * 5 κουρέματα στους 30 μήνες, ισούται 10 cm. Αυτά εχει καθαρίσει απο την ήμερα που ξεκίνησε να βάφει τα μαλλιά της. Αν πιάσουμε την τρίχα από την άκρη προς την ρίζα θα παρατηρήσουμε οτι η άκρη είναι πάντα πιο αδύναμη και όσο προχωράμε προς την ρίζα, η τρίχα γίνεται πιο στιλπνή και πιο δυνατή. Αυτο συμβαίνει γιατί τα πρώτα 2 cm της άκρης έχουν βάφει 30 φορές, τα επόμενα 2 29 φορές τα επόμενα 2 28 τα επόμενα 2 27 κτλ, μέχρι που φτάνουμε 4 cm απο την ρίζα. Έχουν βαφτεί μια φορά και η φυσική ρίζα (2 cm από το δέρμα), καμία. Το συμπέρασμα δεν είναι να τρέχετε συνέχεια για κουρέματα και να μην σας μείνει τριχα...
Πρέπει ο κομμωτής σας να ξέρει τα θέλω σας: εαν η επιθυμία σας είναι να γίνουν τα μαλλιά σας πολύ μακρυά και να έχετε το επιθυμητό χρώμα τότε σίγουρα ο σύμβουλος σας πρέπει να το γνωρίζει, για να ακολουθήσετε τις σωστές συμβουλές του που είναι: ο couper που θα σας αναλάβει πρέπει να έχει τεχνική έτσι ώστε όταν θέλετε να κόψετε 2 cm να είναι πάντα 2!!!
Δεν πρέπει να αλλάζετε κομμωτή γιατί ο επόμενος μπορεί να σας παρασύρει στις δικές του επιθυμίες και να αποκλίνετε από τον στόχο σας.
Τα μαλλιά σας πρέπει να τα ενυδατώνετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και δεν μιλάω για μέλια λάδια αυγά κτλ (αυτά ναι, ήταν λύσεις αλλά ήταν λύσεις της δεκαετίας του '50 που δεν υπήρχε τεχνογνωσία και οι ανάγκες για ομορφιά δεν ήταν τόσο έντονες, εκτός εαν εξακολουθείτε και πηγαίνετε στην δουλεία με τον γαϊδαράκο, οπότε πάω πάσο!). Μπορείτε μέσα απο μια ολοκληρωμένη συζήτηση με τον σύμβουλο κομμωτή σας να επιλέξετε μια ενυδατική μάσκα η οποία να χρησιμοποιείται μια φορά την εβδομάδα και να ακολουθούνται σωστά οι χρόνοι παραμονής στα μαλλιά σας.
Μια κρέμα leave in που θα μπορείτε μετά το λούσιμο σας να την αφήνετε να την απορροφούν τα μαλλιά σας και έτσι να μην χρειάζεται να ξεβγάζεται ή ακόμα και μια quick shot θεραπεία που σε ελάχιστο χρόνο (1’-2’) ανοίγει τα λέπια της τρίχας, διεισδύουν τα ενυδατικά στοιχεία και σφραγίζουν άμεσα τα λέπια για να διατηρείται το αποτέλεσμα. Το κούρεμά σας πρέπει να γίνεται συστηματικά σχεδόν κάθε 2-3 μήνες και αυτό για να καθαρίζουν οι ταλαιπωρημένες άκρες και σε συνδυασμό με την ενυδάτωση να γίνεται η τρίχα κατά μήκος δυνατή και στιλπνή.
Το δέρμα σας πάντα το ενυδατώνετε, τα μαλλιά δυστυχώς δεν έχουν φωνή και τα αμελούμε αλλά οταν έρθει η ώρα να δούμε τις άκρες μας πάντα φταίνε οι άλλοι! Παρατηρήστε όλες τις celebrities: τα μαλλιά τους είναι λεία στιλπνά και περιποιημένα. Σε αυτές λοιπόν πάντα υπάρχει ένας σύμβουλος κομμωτής που τους τραβάει το αυτάκι για να έχουν την ωραία εικόνα που καθημερινά θαυμάζετε. Γιατί λοιπόν με σωστή γνώση, να μην είστε έσεις αυτή που θα τραβάει τα βλέμματα με την ωραία εικόνα; Καλή επιτυχία!
Ο κ. Οικονομάκης είναι Artistic Director της αλυσίδας κομμωτηρίων ikonomakis, www.ikonomakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: