Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Οι 11 Καλοντυμένες του 2011

Ποιες ήταν οι πιο stylish παρουσίες της χρονιάς;
Σας παρουσιάζουμε, σε τυχαία σειρά, τις 11 γυναίκες της showbiz –ελληνικής και ξένης- που ξεχωρίσαμε για την αίσθηση του στυλ και τις μοναδικές εμφανίσεις τους.

Victoria Beckham

H πάλαι ποτέ Posh Spice κατάφερε να μεταμορφωθεί από το κορίτσι που προσπαθούσε διακαώς να εντυπωσιάσει την κοινή γνώμη, σε σχεδιάστρια διεθνούς βεληνεκούς με fans κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood. Στην ηλικία των 37, μπορεί να είναι υπερήφανη για την εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρησή της, της οποίας αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση. Η Beckham απέδειξε ότι η απήχηση όσον αφορά το στυλ της είναι παγκόσμια, ενώ η στυλιστική εικόνα της έχει αλλάξει από ιδιαίτερα glamorous σε ένα πιο χαμηλών τόνων, κλασικό look που γνωρίζει την αναγνώριση γυναικών όλων των ηλικιών. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, μετά την απόκτηση της κόρης της, Harper Seven, την βλέπουμε συχνά και με ρούχα με χαρούμενα, cartoon prints που μας αρέσουν πολύ.
Blake Lively
Έχει πάντα ενδιαφέρον να παρατηρείς την εξέλιξη του στυλ μίας γυναίκας, ειδικά όταν μιλάμε για πραγματική εξέλιξη. Στην προ- Serena van der Woodsen εποχή, η Blake Lively εμφανιζόταν συνήθως με τζιν και tank tops.Και μετά ήρθε το Gossip Girl. Με τις fashionistas όλου του κόσμου να περιμένουν το επόμενο επεισόδιο, περισσότερο για να παρατηρήσουν το styling της πρωταγωνίστριας, παρά για την ίδια την πλοκή του σήριαλ, η Lively έγινε πρέσβειρα της Chanel, κολλητή φίλη του Christian Louboutin (προς τιμήν της, μάλιστα, ο «Μάγος των Παπουτσιών» ονόμασε ένα από τα sold out σχέδιά του «The Blake») και αγαπημένη (για το στυλ της) της «Σιδηράς Κυρίας» της αμερικάνικης Vogue, Anna Wintour. Οι cool και casual καθημερινές εμφανίσεις της, που μαρτυρούν την καλιφορνέζικη καταγωγή της, συνυπάρχουν τέλεια με τις εντυπωσιακές ενδυματολογικές επιλογές της στα red carpet events, όπου την βλέπουμε συχνά να εμφανίζεται με δημιουργίες οίκων όπως οι Chanel, Versace και Marchesa.
Δούκισσα Νομικού
Το πανέμορφο μοντέλο και παρουσιάστρια φαίνεται να ξέρει αλλά και να εφαρμόζει τους βασικούς κανόνες του στυλ σε κάθε της εμφάνιση. Εμφανώς οπαδός του girlie chic, στυλ για το οποίο την βοηθάει πολύ και το πολύ θηλυκό και γλυκό ταυτόχρονα physique της, η Δούκισσα Νομικού είναι fan των χαρούμενων χρωμάτων, όπως το μωβ, το ροζ αλλά και το λευκό, των funky αξεσουάρ (πολύ συχνά την βλέπουμε να αναβαθμίζει ένα κλασικό σύνολο με αυτά), αλλά και των ψηλοτάκουνων, σαν γνήσιο θηλυκό.
 Rosie Huntington- Whiteley
Το μοντέλο και ηθοποιός τον τελευταίο χρόνο απασχόλησε πολύ τα Μέσα, αφενός ως πρόσωπο του νέου αρώματος Burberry Body αφετέρου με τις αψεγάδιαστες εμφανίσεις της. Μούσα του ιδιοφυή διευθυντή δημιουργικού του οίκου Burberry, Christopher Bailey, η 24χρονη σταρ εμφανίζεται συχνά με δημιουργίες του διάσημου βρετανικού οίκου, καθώς και άλλων labels που διακρίνονται για την κομψότητά τους, όπως Gucci, Stella McCartney, Michael Kors και The Row. Το πανέμορφο πρόσωπό της, οι τέλειες αναλογίες της αλλά και η αλάνθαστη αίσθηση του στυλ της, έχουν κάνει πολλούς να μιλούν για την επόμενη βασίλισσα του street style μετά την (Απόλυτη) Kate Moss.
Elle Fanning
Αναμφίβολα διεκδικεί τον τίτλο του «it- girl» της σεζόν. Η 13χρονη αδερφή της Dakota Fanning, το 2011 με τις εμφανίσεις της «φόρεσε τα γυαλιά» σε πολλές ενήλικες, έμπειρες σταρ χάρη στην fashion forward αισθητική της. Από τις girlie tutus, μέχρι τα «βαριά» βραδινά φορέματα από βικτοριανή δαντέλα, η Fanning καταφέρνει να φορέσει τα πάντα, χωρίς να φοβάται τις bold επιλογές, και να δείχνει πάντα σαν κούκλα. Από τις εμφανίσεις της γίνεται σαφές ότι αγαπάει πολύ τα statement κομμάτια, κρατώντας, όμως, τις υπόλοιπες στυλιστικές της επιλογές σε φρέσκους, μίνιμαλ τόνους.
Kate Moss
Ό, τι και να πει η Stylista είναι λίγο. Η «Βασίλισσα» Kate διεκδικεί επάξια μία θέση στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες γυναίκες, όχι του 2011, αλλά όλων των εποχών. Το bold, rock styling της έχει γίνει σημείο αναφοράς των fashionistas παγκοσμίως, οι οποίες σπεύδουν να υιοθετήσουν στοιχεία της κάθε εμφάνισής της. Το 2011 μας χάρισε, εκτός των άλλων, μία ακόμα στιγμή στυλιστικού μεγαλείου με το ρομαντικό νυφικό της, δια χειρός του καλού της φίλου John Galliano. Κατά τα άλλα, από την πιο απλή, μέχρι την πιο επίσημη εμφάνισή της, η Moss καταφέρνει να διατηρεί το fashion icon status της, αλλά και να μας πείθει ότι, ακόμα και το πιο τρελό outfit, «αφού το φόρεσε η Kate, είναι σωστό».
Kate Middleton
Από την ημέρα ανακοίνωσης του αρραβώνα της με τον πρίγκιπα William, για την οποία επέλεξε ένα μπλε φόρεμα του label Issa, μέχρι σήμερα, το στυλ της Kate Middleton έχει συζητηθεί ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλης την χρονιά που πέρασε. Η Middleton, που σε λίγες ημέρες κλείνει τα 30, φαίνεται να αποφάσισε να κάνει δώρο στον εαυτό της, για την τρίτη δεκαετία της ζωής της, ένα πιο chic, ενήλικο look. Συνδυάζοντας παραδοσιακά με πιο μοντέρνα στοιχεία και high fashion με εμπορικά κομμάτια, τηρώντας πάντα το πρωτόκολλο, η δούκισσα του Cambridge κατάφερε, σε έναν μόλις χρόνο, να επαναπροσδιορίσει την εικόνα των σύγχρονων γαλαζοαίματων, αλλά και να κάνει κάθε της εμφάνιση να συζητιέται και να αντιγράφεται κατά κόρον.
Ελένη Πετρουλάκη
Η «εθνική μας γυμνάστρια» φαίνεται να έχει κατασταλάξει στις κλασικές ενδυματολογικές επιλογές, γνωρίζοντας ότι ταιριάζουν τέλεια στην εμφάνισή της. Αν και κάθε φορά που την βλέπουμε με την φόρμα και τα sneakers της έχουμε την αίσθηση του απολύτως «σωστού», οι εκτός δουλειάς εμφανίσεις της είναι πάντα θηλυκές, chic και ιδιαίτερα προσεγμένες. Αποφεύγει να ακολουθεί τυφλά τις τάσεις, προτιμώντας κομμάτια- κλειδιά που προσαρμόζει στον τύπο της, επενδύει σε basic δημιουργίες μεγάλων οίκων, τις οποίες θα φοράει για πολλά χρόνια, και καταφέρνει, παρότι κινείται κατά κανόνα στα πλαίσια της κλασικής κομψότητας, να μην είναι ποτέ, καθόλου βαρετή.
Sarah Jessica Parker
Οι εμφανίσεις της αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αφού το μεγαλύτερο τηλεοπτικό fashion icon (τουλάχιστον) της τελευταίας δεκαετίας καταφέρνει να συνδυάζει vintage δημιουργίες με ό, τι πιο νέο κυκλοφορεί στον fashion κόσμο, χωρίς ποτέ να πλησιάζει το mainstream. Κάθε θαυμάστριά της (συμπεριλαμβανομένης της Stylista) έχει, τουλάχιστον μία φορά, προσπαθήσει να μιμηθεί κάποιο από τα outfits της ίδιας, ή του τηλεοπτικού της alter ego, Carrie Bradshaw, πολύ συχνά αποτυγχάνοντας αφού, οι περισσότερες φαίνεται σαν να προσπαθούμε υπερβολικά. Και όμως, όσο cliché κι αν μπορεί να ακούγεται, το μυστικό της στυλιστικής επιτυχίας της Parker είναι ότι το στυλ της είναι βασισμένο στον τύπο και την προσωπικότητα της, και όχι στις τάσεις της μόδας, τις οποίες αντί να ακολουθεί πιστά, φέρνει πάντα ακριβώς στα μέτρα της.
Τάμτα
Η πιο fashion forward παρουσία της ελληνικής showbiz, δεν φοβάται να πειραματιστεί με το ντύσιμο, τα μαλλιά ή το make up της. Οι εκκεντρικές εμφανίσεις της, τις οποίες επιμελείται η Star Stylista Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, γίνονται σημεία αναφοράς της κάθε fashionista, ενώ, χάρη στην χαμαιλεοντική στυλιστική της ταυτότητα, μπορούμε να την φανταστούμε να υιοθετεί κάθε τάση. Casual, glam, boho, chic, rock ή κλασική, η Τάμτα φαίνεται να καταφέρνει το (στυλιστικά) ακατόρθωτο. Να αποτελεί τον τέλειο καμβά για κάθε είδους πειραματισμούς, αλλά ταυτόχρονα να διατηρεί ακέραιο τον ισχυρό χαρακτήρα του στυλ της. Το κορίτσι απλώς «το’ χει».
Δέσποινα Βανδή
Πάντα χαλαρή, πάντα γεμάτη θετική ενέργεια και πάντα κομψή, η 42χρονη τραγουδίστρια μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας με κάθε στυλιστική επιλογή της. Στην καθημερινότητά της την βλέπουμε συχνά να ακολουθεί τις chic, casual τάσεις συνδυάζοντας τζιν, t- shirts και jackets με statement αξεσουάρ, αλλά και να επενδύει σε κλασικά κομμάτια, όπως παλτό, ψηλόμεσα, υφασμάτινα παντελόνια, pencil φούστες και ψηλοτάκουνες γόβες σε basic χρώματα. Στην πίστα, τα glam chic φορέματα μεγάλων οίκων του εξωτερικού αλλά και Ελλήνων σχεδιαστών που επιλέγει, καθώς και το fashion forward styling της, κλέβουν τις εντυπώσεις και κάνουν κάθε της εμφάνιση αντικείμενο συζήτησης. Η Δέσποινα Βανδή κερδίζει, με το σπαθί της, μία θέση στην λίστα με τις πιο καλοντυμένες σταρ της χρονιάς.
 http://www.stylista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: