Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Σπιτικές μάσκες μαλλιών

Δε χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για την περιποίηση των μαλλιών σας, όταν με φυσικά συστατικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι μπορείτε να έχετε θεαματικά αποτελέσματα! Όλες έχουμε διαπιστώσει ότι τα προϊόντα του εμπορίου ή του κομμωτηρίου, αν και πανάκριβα, δεν τηρούν όσα υπόσχονται. Για το λόγο αυτό, ευτυχώς που υπάρχει και η φύση! Ας δούμε λοιπόν
μερικές εύκολες και απλές συνταγές για όμορφα και υγιή μαλλιά!

Μάσκα από ελαιόλαδο για ενυδάτωση

Ιδανική για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά

Συστατικά:

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Απλώστε το λάδι σε στεγνά μαλλιά κάνοντας πολύ καλό μασάζ στις άκρες. Βρέξτε μια πετσέτα σε καυτό νερό, στίψτε καλά και τυλίξτε τα μαλλιά σας. Αφήστε την 1 με 2 ώρες, ανάλογα από το πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα μαλλιά σας και προχωρήστε σε πολύ καλό λούσιμο με ζεστό νερό.

Μάσκα μπύρας για ενδυνάμωση


Ιδανική για ενδυνάμωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών

Συστατικά:

50ml μπύρας

1 αυγό

Εκτέλεση:

Χτυπήστε στο μπλέντερ πολύ καλά το αυγό με τη μπύρα και απλώστε το σε βρεγμένα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για 30 περίπου λεπτά και προχωρήστε σε πολύ καλό λούσιμο.

Μάσκα μελιού για λάμψη


Συστατικά:

1 κουταλιά μέλι

Εκτέλεση:

Διαλύστε 1 κουταλιά μέλι σε 4 φλυτζάνια ζεστό νερό. Μετά το λούσιμο, σκουπίστε πολύ καλά τα μαλλιά σας, απλώστε τη μάσκα και προχωρήστε στο χτένισμα. Δε χρειάζεται ξέβγαλμα.

Μάσκα από αβοκάντο και μπανάνα


Θρεπτική και ενυδατική μάσκα για ξηρά και αφυφατωμένα μαλλιά

Συστατικά:

3 αβοκάντο ώριμα

1/2 μπανάνα

1 κρόκο αυγού

1 κουταλιά σούπας λάδι ελιάς

Εκτέλεση:

Πολτοποιήστε το αβοκάντο και την μπανάνα. Ανακατέψτε καλά με τα υπόλοιπα υλικά ώσπου να πετύχετε ένα παχύρευστο πολτό. Απλώστε το μείγμα από τις ρίζες ως τις άκρες, κάνοντας πολύ καλό μασάζ. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε να δράσει 1 ώρα περίπου. Λουστείτε κανονικά και επαναλάβετε άφοβα τη μάσκα αυτή 2-3 φορές την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: