Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ομορφιά στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Image and video hosting by TinyPic
Η οικονομική κρίση φαίνεται πως οδηγεί όλο και περισσότερες γυναίκες που επιθυμούν να υποβληθούν σε μια αισθητική επέμβαση να επιλέξουν μη επεμβατικές μεθόδους ανανέωσης που δεν κοστίζουν όσο ένα χειρουργείο.
Οι δημοφιλέστερες μη επεμβατικές τεχνικές έχουν να κάνουν με την ανανέωση του προσώπου αλλά και με την θεραπεία της κυτταρίτιδας. Ζήτηση όμως έχουν και τα....

εξελιγμένα lazer που επιτυγχάνουν καλό αποτέλεσμα και άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα.

Η νέα τεχνολογία στα lazer

Τα κλασματικά laser ή αλλιώς τα fractional laser είναι η νέα γενιά των Laser που αποτελούν πρότυπο στις θεραπείες ανάπλασης. Δρουν στις επιφανειακές στοιβάδες του δέρματος και κάνουν αναδιάταξη των ινών του κολλαγόνου συσφίγγοντας και βελτιώνοντας την επιδερμίδα.

Τα νέα laser ενδείκνυνται σε περιπτώσεις ρυτίδων, δερματικών βλαβών, ουλών ακμής και για ανανέωση προσώπου. Το πρωτοποριακό με αυτά τα νέα laser είναι ότι μπορούν να λειτουργήσουν, να έχουν επίδραση σε μεμονωμένα σημεία. Έτσι αφού ο ειδικός αφήνει και υγιείς ιστούς μεταξύ των σημείων που γίνεται η εφαρμογή, η ανάρρωση είναι πολύ πιο γρήγορη. Μέσα σε 48 ώρες η ερυθρότητα που δημιουργείται στο δέρμα μετά την εφαρμογή της θεραπείας, εξαφανίζεται ενώ την ίδια ημέρα της εφαρμογής, η ενδιαφερόμενη μπορεί να καλύψει το κοκκίνισμα με ένα καλλυντικό προϊόν και να επιστρέψει στην καθημερινότητά της.

«Οι ενδιαφερόμενες προτιμούν τον τελευταίο καιρό τα νέα Laser και τις μεσοθεραπείες ενώ μεγάλη απήχηση έχει και η χρήση λιπώδους ιστού η οποία έχει ένδειξη στις βαθιές ρυτίδες και σε περιπτώσεις που θέλουμε να προσθέσουμε όγκο» μας λέει ο πλαστικός χειρουργός, Κωνσταντίνος Φλώρος. «Οι επισκέψεις δεν έχουν μειωθεί έχουν μειωθεί όμως τα χειρουργεία ενώ έχουμε και πολλές περιπτώσεις που οι ενδιαφερόμενοι αναβάλλουν μια προγραμματισμένη επέμβαση για αργότερα».

Βλαστοκύτταρα από τον λιπώδη ιστό για γέμισμα ρυτίδων

Η χρήση λιπώδους ιστού από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο διαδίδεται όλο και περισσότερο. Οι ενέσεις λίπους κερδίζουν έδαφος τον τελευταίο καιρό αν και έχουν μερικά μειονεκτήματα όσον αφορά στην αποθεραπεία. Όσοι επιλέγουν αυτόν τον τρόπο για ανανέωση πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν μετεγχειρητικό οίδημα, μελανιές δηλαδή, για 4 με 5 ημέρες. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί η διαδικασία λόγω περιορισμένης πρόσληψης. Το αποτέλεσμα όμως είναι φυσικό και μόνιμο καθώς οι ειδικοί που το εφαρμόζουν επιλέγουν τμήμα λίπους με αυξημένο αριθμό βλαστοκυττάρων τα οποία επεξεργάζονται ανάλογα και τα εγχύουν στο επιθυμητό σημείο. Γίνεται με τοπική αναισθησία και έχει ένδειξη στις βαθιές ρυτίδες και σε περιπτώσεις που θέλουμε να προσθέσουμε όγκο.

Αυτόλογη κυτταρική ανανέωση προσώπου

Πρόκειται για μια νεότερη εφαρμογή στην ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου το αποτέλεσμα της οποίας έχει μεγαλύτερη διάρκεια από τις υπάρχουσες κλασσικές μεθόδους.

«Τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιούμε το πλάσμα (παράγοντας του αίματος) από το αίμα εμπλουτισμένο με αυξητικούς παράγοντες των ενδιαφερομένων να υποβληθούν σε μεσοθεραπεία, για να βελτιώσουμε χαλάρωση, ρυτίδες, μικρά σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο. Πρόκειται για μία νέα μέθοδο, που έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο στα ιατρεία των πλαστικών χειρουργών» σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Θάνο Κοντογιάννη.

Το θετικό της μεθόδου είναι η μεγάλη διάρκεια του αποτελέσματος σε σύγκριση με τις ενέσιμες θεραπείες ρυτίδων όπως το bottox και το υαλουρονικό. Η μέθοδος αυτόλογης κυτταρικής ανανέωσης προσώπου γίνεται στο ιατρείο και το αποτέλεσμά της διαρκεί περίπου ένα χρόνο.
Πλεονεκτήματά της είναι εντυπωσιακή εικόνα που βγάζει προς τα έξω το πρόσωπο, καθώς επίσης και το γεγονός ότι μπορεί να συνδυάζεται με τις ήδη υπάρχουσες κλασικές μεθόδους. Το αρνητικό της μεθόδου είναι το υψηλότερο κόστος από τη γνωστή μέχρι τώρα μέθοδο μεσοθεραπείας.
briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: