Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Το σωστό μανικιούρ

Συμβουλές για όμορφα και λαμπερά νύχια
Αν ονειρεύεστε ν’ αποκτήσετε νύχια ζηλευτά, με φίνα εμφάνιση, ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν και να είστε σίγουρες ότι θα τα καταφέρετε!

Βήματα επιτυχίας:

1ο βήμα: Απλώνετε στα νύχια σας μια βάση, για να τα προστατεύει και να τ’ απομονώνει από τις χρωστικές του βερνικιού. Θα την απλώσετε σε λεπτές και γρήγορες στρώσεις σε νύχια καθαρά, χωρίς λιπαρές ουσίες και τελείως στεγνά, γιατί διαφορετικά δεν θα κολλήσει το μανόν. Κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους, όπως για παράδειγμα, προστατευτικές, θρεπτικές, σκληρυντικές, λειαντικές, κ.ά. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει.

2ο βήμα: Πριν βάψετε τα νύχια σας με το μανόν, περιμένετε περίπου πέντε λεπτά για να στεγνώσει η βάση. Τώρα, ανακινήστε ζωηρά το μπουκαλάκι του μανόν, για να αραιωθεί το χρώμα και να γίνει ομοιόμορφο. Βάλτε πρώτα λίγο μανόν στην άκρη του νυχιού, εκεί όπου φθείρεται περισσότερο.

3ο βήμα: Περάστε πρώτα την πρώτη στρώση του μανόν. Πρέπει να είναι όσο πιο λεπτή γίνεται. Αρχίστε από το κέντρο του νυχιού, με μια μόνο κίνηση, από τη βάση προς τα έξω, περνώντας αργά και σταθερά το μανόν.
Αφήστε ένα μικρό περιθώριο ελεύθερο γύρω από κάθε νύχι. Με τον τρόπο αυτό το περίγραμμα θα είναι πιο ξεκάθαρο και θα εμποδίζει να ξεραίνονται τα πετσάκια.

4ο βήμα: Γεμίστε στη συνέχεια τα δυο πλάγια του νυχιού και πάλι με μια μόνο κίνηση του πινέλου, χωρίς να το ξαναβουτήξετε στο μπουκαλάκι, εκτός κι αν πρόκειται για το μεγάλο δάχτυλο.
Αφήστε να περάσουν πέντε λεπτά πριν προχωρήσετε στη δεύτερη στρώση, πάντα με όσο λιγότερες πινελιές γίνεται. Περιμένετε να στεγνώσει καλά το μανόν (τουλάχιστον μια ώρα) για να περάσετε μια στρώση στερεωτικού.
Αυτά τα γνωρίζατε;

- Στα κοντά νύχια ταιριάζει περισσότερο το σκούρο μανόν.

- Το χρώμα του μανόν μπορεί να συνδυαστεί με το κραγιόν, με τα ρούχα ή με το χρώμα του δέρματος.

- Αν το χρώμα του μανόν είναι κόκκινο, τότε είναι απαραίτητες οι δυο στρώσεις, για να γίνει έτσι το χρώμα πυκνό και ομοιογενές.

- Το κόκκινο μανόν μετά από δυο με τρεις μέρες σκουραίνει πάντα και χάνει τη λάμψη του. Βοηθήστε το, λοιπόν, να ξαναποκτήσει το χρώμα και τη λάμψη του περνώντας όταν έλθει η ώρα μια δόση στερεωτικού.

- Αφού βάψετε τα νύχια σας, καθαρίστε προσεκτικά το στόμιο του μπουκαλιού με ένα βαμβάκι με ξεβαφτικό.

- Φυλάξτε το μπουκαλάκι με το μανόν σας σε ένα πλαστικό κουτί, στο κάτω μέρος του ψυγείου. Γιατί το μανόν για να μη χαλάσει, πρέπει να διατηρείται μακριά από πηγές θερμότητας και φωτός.
belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: