Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Βρέθηκε η θεραπεία για τα γκρίζα μαλλιά

Βρέθηκε το φάρμακο για την αποκατάσταση του χρώματος στα γκρίζα μαλλιά και για τη θεραπεία της λεύκης.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη επιστημόνων από Αγγλία, Ολλανδία και Γερμανία με επικεφαλής την καθηγητρια Karin Schallreuter, οι άνθρωποι αναπτύσσουν γκρίζα μαλλιά, λόγω του....

οξειδωτικού στρες στο θύλακα της τρίχας.
Αλλά οι ερευνητές σε αυτή την πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιώντας μια κρέμα μπορεί να αναστραφεί αυτή η συσσώρευση του υπεροξειδίου του υδρογόνου - που αποχρωματίζει την τρίχα από τη ρίζα - και να επανέλθει το φυσικό χρώμα των μαλλιών.
H UVB-ενεργοποιημένη ένωση που υποτίθεται ότι αντιστρέφει τα γκρίζα μαλλιά ονομάζεται PC-KUS (μια τροποποιημένη ψευδοκαταλάση).
Η μελέτη για τα γκρίζα μαλλιά δημοσιεύθηκε στο The FASEB Journal (το περιοδικό της Ομοσπονδίας των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας).

Αρχικά, οι επιστήμονες δοκίμασαν τη νέα θεραπεία σε μια ομάδα ασθενών με λεύκη.
Η λεύκη είναι μια δερματική πάθηση και δημιουργεί άσπρα «μπαλώματα» στο δέρμα λόγω έλλειψης της φυσικής χρωστικής μελανίνης.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το συγκεκριμένο φάρμακο, PC-KUS, κατάφερε να επαναφέρει το φυσικό χρώμα στο δέρμα και στις βλεφαρίδες των ασθενών με λεύκη.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 2.500 ασθενείς με αυτή την κατάσταση.
Πέντε από αυτούς συμφώνησαν οικειοθελώς να δοκιμάσουν την κρέμα και αποδείχθηκε ότι η ουσία έδωσε εκ νέου χρώση του δέρματος και των βλεφαρίδων τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα περιορισμένα αποτελέσματα θα μπορούσαν να επεκταθούν σε απλούς ανθρώπους που έχουν γκριζάρει.
Επειδή δηλαδή η κρέμα επηρέασε τις βλεφαρίδες, καθώς και το δέρμα, οι επιστήμονες λένε ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να σημαίνει ότι η πραγματική κρέμα αντι-γήρανσης των μαλλιών είναι στα σκαριά για τους ανθρώπους των οποίων τα μαλλιά μόλις έχασαν τη χρωστική ουσία τους, λόγω του χρόνου.

Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό η κρέμα που λυτρώνει από τα γκρίζα μαλλιά, και το πιο πιθανό είναι πως θα απαιτηθεί περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα σε μια μεγαλύτερη ομάδα ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: