Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Μοντέλο με αναπηρία σε διαφημιστική καμπάνια κομμωτηρίου

Η 20χρονη Sam MacBean, που έχει μερική τύφλωση και αυτισμό, έγινε το μοντέλο για τη διαφημιστική καμπάνια του κομμωτηρίου Lockstock στην περιοχή Cumbria της Αγγλίας.
Η καμπάνια προκαλεί τα στερεότυπα ελκυστικότητας, ιδιαίτερα στη βιομηχανία της ομορφιάς, και παρουσιάζει μια εκπληκτική ευκαιρία να αλλάξουν οι αντιλήψεις για την αναπηρία.
Η μητέρα της Σαμ δήλωσε πως....


πάντα ήταν υπερήφανη για την όμορφη κόρη της:
"Όταν αποκτάς ένα παιδί με αναπηρία, πολύ σύντομα συνειδητοποιείς πως οι φιλοδοξίες και τα όνειρα που έκανες για αυτό , δεν πρόκειται να εκπληρωθούν.
Ωστόσο, ξέρω πως η κοινωνία αλλάζει σταδιακά τις αντιλήψεις της απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία, οπότε ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει και ο κόσμος της μόδας και της ομορφιάς. Θέλω να μάθει όλος ο κόσμος πόσο όμορφη είναι η κόρη μου!".
Από την άλλη, η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου,Lynda kyle, ελπίζει ότι αυτή η διαφημιστική καμπάνια θα συνεισφέρει στη δημιουργία περισσότερων προσβάσιμων κομμωτηρίων για ανθρώπους με αναπηρία.
Και σημειώνει πως - ορισμένοι χώροι ομορφιάς μπορεί να φαίνονται αρκετά απαγορευτικοί για κάποιον που θεωρείται ότι δεν καλύπτει τα συνηθισμένα πρότυπα ομορφιάς, κάτι που βεβαίως είναι μύθος".
 MV

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: