Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Tα αρώματα των μεγαλύτερων οίκων μόδας

Η καρδιά των fashionistas χτυπά στις μητροπόλεις, με τα ντεφιλέ για τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2013 να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Εκτός όμως από τις θηλυκές δημιουργίες, οι κορυφαίοι οίκοι προτείνουν ξεχωριστές αρωματικές συνθέσεις που ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο μια σαγηνευτική εμφάνιση.....

Η Γκαμπριέλ Σανέλ, η θρυλική Κοκό, καθιέρωσε το little black dress, το απόλυτο όπλο της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Το νέο άρωμα Coco Noir είναι εμπνευσμένο από τη ζωή της, τις περιπέτειες από τα ταξίδια της στη Βενετία και τις εμπειρίες που την ανέβασαν στο βάθρο της υψηλής ραπτικής. Το εμβληματικό μαύρο μπουκάλι του προδιαθέτει για το μυστηριώδες περιεχόμενό του. Με νότες από πατσουλί, σανταλόξυλο και βανίλια κρύβει μέσα του την αύρα της Μademoiselle.
«Προσπαθώ να σχεδιάζω με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε γυναίκα να νιώθει ότι είναι η πιο όμορφη» δήλωνε χαρακτηριστικά ο μετρ της μόδας Κριστιάν Ντιόρ. Το Μiss Dior Le Parfum, το νέο άρωμα του κορυφαίου γαλλικού οίκου, αντανακλά τη συγκεκριμένη φιλοσοφία και είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη γυναίκα, που αισθάνεται μοναδική. Νότες από κεχριμπάρι, πατσουλί, βανίλια, μανταρίνι και ρόδο Βουλγαρίας συνθέτουν μια σοφιστικέ και ερωτική δημιουργία που απογειώνει τη θηλυκότητα.
Ο οίκος Givenchy συνδυάζει τη γοητεία του κλασικού με τον πειραματισμό και την εκκεντρικότητα του μοντέρνου. Το νέο άρωμα Dahlia Noir Eau de Toilette αποπνέει θηλυκότητα και ρομαντισμό χάρη στην πουδρέ αίσθηση που αφήνει στην επιδερμίδα, αλλά και έντονο μυστήριο, όπως η μαύρη ντάλια, το εμβληματικό σύμβολο στο οποίο οφείλει το όνομά του.
Ένα... κομψό ελιξίριο, όπως και οι δημιουργίες του διάσημου γαλλικού οίκου. Το Love, Chloé, Eau Florale, όπως φανερώνει και το όνομά του, σκορπά την αύρα των λουλουδιών. Το stylish κρυστάλλινο μπουκάλι του και η χρυσή αλυσίδα που συγκρατεί το πώμα στο μπουκάλι μαρτυρούν το εκλεπτυσμένο στυλ του οίκου και μας προδιαθέτουν να αφεθούμε στην αύρα του.
Η Στέλλα Μακάρτνεϊ συνηθίζει να κερδίζει τις εντυπώσεις με τα ανατρεπτικά prints που κοσμούν τις δημιουργίες της. Αυτή τη φορά «έντυσε» με τα γεωμετρικά σχέδια της κολεξιόν της Άνοιξη-Καλοκαίρι 2012 τις συσκευασίες των συλλεκτικών αρωμάτων Stella Eau de Parfum, Τhe Print Collection, δίνοντας μια vintage νότα στα ήδη ξεσηκωτικά και μοντέρνα ελιξίρια.
Ο οίκος Gucci διακρίνεται για το σοφιστικέ ύφος και το απαράμιλλο στυλ του. Η κορυφαία ντιζάινερ και καλλιτεχνική διευθύντρια Φρίντα Τζιανίνι εμπνεύστηκε το νέο άρωμα Gucci Première από τη λάμψη του Χόλιγουντ και την ομώνυμη συλλογή υψηλής ραπτικής που έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2010. Νότες από σανταλόξυλο, λευκά άνθη, μασκ και περγαμόντου συνθέτουν ένα μοναδικό ελιξίριο, που σας δίνει το διαβατήριο για το κόκκινο χαλί.
Ο διάσημος σχεδιαστής Βαλεντίνο έχει συνδέσει το όνομά του με τη φινέτσα και τις κομψές γραμμές των ρούχων του, που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα. Η ολοκαίνουρια αρωματική δημιουργία του Valentina Assoluto μάς μεταφέρει στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και μας καλεί να μεταμορφωθούμε σε μια γνήσια Ιταλίδα που ζει τη dolce vita αψηφώντας τους κανόνες. Ένα μπουκέτο από γιασεμί και υακίνθους συνδυάζεται μοναδικά με νότες από περγαμόντο, πατσουλί και λευκή τρούφα Αlba, συνθέτοντας μια αναπάντεχη ευωδιά.
elle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: