Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΛΛΙΑ: ΣΥΜΒΟΛΟ ΖΩΗΣ

Image and video hosting by TinyPic
Συνέντευξη με την κ. Χατζηδάκη των FAIR HAIR STUDIOS
Συναντήσαμε την κ. Χατζηδάκη στα γραφεία της στην Αθήνα, μια απλή παρουσία που ακτινοβολεί πίστη και εκρηκτική αφοσίωση για το έργο της καθώς και ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης για την ποιότητα της δουλειάς που προσφέρει στον χώρο της περιποίησης των μαλλιών μας. Ξεκινώντας από την Κρήτη, όπου και γεννήθηκε, εγκαταστάθηκε πολύ νέα στην Θεσσαλονίκη όπου και
συνεχίζει να μένει με τον σύζυγό της κ. Βαλαβάνη, τους δυο γιους τους, τον Γιάννη και τον Κώστα και την κόρη τους Ειρήνη. Στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ, όπου και διαμένει, από πολύ νέα κρατούσε το τμήμα αισθητικής και όπως μας λέει η ίδια: «άκουγα συνεχώς τους πελάτες να με ρωτούν για την τριχόπτωση». Το γεγονός αυτό την κινητοποίησε προς την κατεύθυνση αυτή και μετά από έρευνες, σήμερα είναι η ψυχή των κέντρων FAIR HAIR.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Πώς ξεκινήσατε κ. Χατζηδάκη, αυτή τη διαδρομή στον χώρο των μαλλιών;

Η επιτυχία ήλθε σταδιακά. Αρχικά ασχολήθηκα με το σταμάτημα της τριχόπτωσης. Καταφέραμε να σταματάμε την τριχόπτωση και να λύσουμε προβλήματα όπως λιπαρότητα των μαλλιών και πιτυρίδα που οδηγούν στην τριχόπτωση. Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα της σμηγματοροϊκής δερματίτιδας και της φαγούρας, ένα δύσκολο πρόβλημα επειδή μέχρι τότε δεν υπήρχε θεραπεία. Ακόμη κι ο γιατρός φτάνει μέχρι ενός σημείου αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει παραπέρα. Εμείς τα καταφέραμε.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: κ. Χατζηδάκη, ποια είναι η αρχή που στηρίζει τη δουλειά σας;

Κοιτάξτε, αν είστε ήδη φαλακρός δεν βγάζετε μαλλιά. Αν, όμως, τα μαλλιά σας είναι αδύνατα, θαμπά, σας πέφτουν, είναι γεμάτα πιτυρίδα, αν έχετε σμηγματόρροια, τότε όλα αυτά αντιμετωπίζονται, σταματά η τριχόπτωση και αυξάνονται τα μαλλιά. Έτσι, λοιπόν, στηρίζουμε τη δουλειά μας στην αλήθεια.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Πώς το καταφέρνετε αυτό το αποτέλεσμα;

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε είναι φυτικά, εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ- κυκλοφορούν και σε επιλεγμένα φαρμακεία- έχουν θαυμάσιες θεραπευτικές ιδιότητες αλλά δεν είναι χημικά σκευάσματα. Από το 1984, συνεργαζόμαστε με την Ιταλική παραφαρμακευτική εταιρεία FOTTURA COSMETICA που ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων περιποίησης του σώματος, κι όλα τα προϊόντα έρχονται από την Ιταλία συσκευασμένα. Περιέχουν βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, αμινοξέα και μικροστοιχεία. Στα δυο μας κέντρα στην Καρόλου Ντηλ 20 & Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και στην Βας. Κωνσταντίνου 46, περιοχή Χίλτον στην Αθήνα, υπάρχουν οι συνεργάτες μας ιατροί και το έμπειρο προσωπικό μας, ειδικά εκπαιδευμένο από την FAIR HAIR, που αναλαμβάνει την κάθε περίπτωση. Η διάγνωση γίνεται με ειδικό μηχάνημα που στηρίζεται σ’ ένα σύστημα φακών που πλησιάζει το κεφάλι, δείχνει πόσα μαλλιά λείπουν και ακριβώς από τι πάσχει το τριχωτό. Εντελώς ανώδυνα, χωρίς να ξεριζώνουμε τρίχες ή να ταλαιπωρούμε το κεφάλι. Η αρχική διάγνωση και η πρώτη αγωγή διαρκεί περίπου δύο ώρες, κοστίζει 20.000 δρχ. δεν χρεώνουμε την πρώτη αγωγή. Στη συνέχεια, το άτομο ανάλογα με την περίπτωση παρακολουθείται από 1 φορά την εβδομάδα έως 1 φορά τον μήνα. Τα αποτελέσματα, όμως, είναι ορατά από την πρώτη κιόλας αγωγή.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Το πρόβλημα της τριχόπτωσης είναι το ίδιο ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες;

Tα κέντρα FAIR HAIR αγκαλιάζουν με πολλή φροντίδα τον άνδρα. Ξέρετε το 90% των ανδρών ταλαιπωρείται από πιτυρίδα, σμηγματόρροια και τριχόπτωση, ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες το ποσοστό είναι 50% και ανέρχεται μετά την εμμηνόπαυση. Στους άνδρες, όμως, τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και εμφανίζονται από πολύ νωρίς. Από τα 18 τους χρόνια. Το μόνο που φοβίζει τους άνδρες είναι η φαλάκρα. Γι’ αυτούς, η απώλεια των μαλλιών είναι θέμα κοινωνικό και συνδέεται άμεσα με το θέμα της αυτοπεποίθησής τους. Ιδιαίτερα, σήμερα, που οι άνδρες είναι πολύ προσεχτικοί με την εμφάνισή τους, η φαλάκρα έχει επίπτωση στην εργασιακή τους απόδοση και στην προσωπική τους ζωή, ιδιαίτερα την ερωτική τους ζωή. Πολύ συχνά οι άνδρες που έρχονται στα κέντρα μας μας φέρνουν φωτογραφίες τους όταν ήταν 20 χρόνων και μετά μας δείχνουν φωτογραφίες τους μετά τα 30 και δεν γνωρίζονται. Αλλοιώνεται η εικόνα τους. Και τι θα κάνουν; Θα φορέσουν περούκα; Μα, έχει τόσα μειονεκτήματα. Τόσο σμήγμα, κακοσμία, φαγούρα, δεν μπορούν να λουστούν, να κολυμπήσουν, να κινηθούν άνετα στη σχέση τους, ο αέρας είναι πρόβλημα και τόσα άλλα. Θα κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών ή εμφυτεύσεις; Μα, κι αυτές δεν κρατούν πάνω από εξάμηνο, φαίνεται, κι επειδή η τριχόπτωση είναι χρόνια κατάσταση, το άτομο εξακολουθεί να χάνει τα μαλλιά του, εμφανίζονται κοκκινίλες, τρύπες στο δέρμα, δεν μπορούν να κρατήσουν. Εμείς, στα FAIR HAIR είμαστε εντελώς κάθετοι στο θέμα της μεταμόσχευσης γιατί οι άνδρες χάνουν και τα υπόλοιπα μαλλιά τους. Σ’ ένα μη υγιές έδαφος δεν φυτεύουμε. Αλλά, βεβαίως, δεν είμαι εγώ αυτή που θα τον αποτρέψει αν το θέλει παρά την ενημέρωση. Εμείς στα FAIR HAIR φροντίζουμε τον άνδρα. Ξέρουμε πόσο σύνθετο είναι το πρόβλημα της τριχόπτωσης, το πρόβλημα της σμηγματόρροιας που είναι και η βάση της τριχόπτωσης, ξέρουμε πόσο ενοχλητικά είναι τα συμπτώματα, κάψιμο, φαγούρα που προχωρά στο πρόσωπο, στο μέτωπο, τα φρύδια, τη μύτη, το γένι, πίσω από τα αυτιά, το στέρνο, τα νύχια των ποδιών, και καλούμε τον κόσμο μόλις αναγνωρίσει τα συμπτώματα να καταλάβει την αναγκαιότητα και να απευθυνθεί εκεί όπου θα του προσφερθεί υπεύθυνη υπηρεσία.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Νομίζετε κ. Χατζηδάκη, ότι υπάρχει επαρκής πληροφόρηση επί του θέματος, σήμερα;

Δυστυχώς, ο κόσμος παραπληροφορείται. Μ’ ένα χάπι δεν μπορείς να βγάλεις μαλλιά. Τρέχει ο κόσμος στο εξωτερικό, τρελαίνεται, και η λύση είναι στα πόδια τους. Είμαστε πολύ αυστηροί με τους ανθρώπους που φροντίζουμε. Ο καθένας θα πάρει αυτό που πρέπει, η κάθε αγωγή είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες του συγκεκριμένου ανθρώπου αλλά αν το άτομο δεν την ακολουθεί, σταματούμε τη συνεργασία. Γιατί τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε και δεν θέλουμε δυσφήμηση της δουλειάς μας. Όλοι νομίζουν ότι παίρνοντας ένα σαμπουάν θα λύσουν το πρόβλημά τους. Ναι, το σαμπουάν είναι απαραίτητο για να βρει η θεραπεία καθαρό έδαφος αλλά δεν αρκεί.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: Τι θα συμβουλεύατε στον άνδρα και τη γυναίκα σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών τους;

Εκτός από τη λίστα των συμβουλών που σας παραθέτω στο τέλος θα ήθελα να τονίσω και τα εξής:

Πολλοί από μας καταφεύγουν σε πρακτικά παρασκευάσματα. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία για τα μαλλιά και επιδεινώνουν το πρόβλημα. Οι μεσαιωνικές θεραπείες με αυγά, λάδι, μέλι, δαφνέλαιο, πετρέλαιο κλπ. Δεν ωφελούν. Δεν μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε με τα φυτά. Χρειάζεται προσοχή στον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν.

Προσοχή στις βαφές και στις περμανάντ. Ειδικά για το χρώμα των μαλλιών και την σταδιακή αποκατάσταση της άσπρης τρίχας υπάρχει το αναζωογονητικό νερό, ένα φυσικό προϊόν που με πολύ απλό τρόπο καλύπτει τα άσπρα μαλλιά –εντελώς κατάλληλο για άντρες επειδή καταργεί την βαφή και διατηρεί το χρώμα. Εμείς το γνωρίσαμε το 1980 και το εμπιστευτήκαμε μετά από 10 χρόνια, αφού είδαμε τα αποτελέσματα της χρήσης του επάνω σε μας (σ’ εμένα και τον άνδρα μου)

Προσοχή στη βούρτσα που χρησιμοποιείτε. Πρέπει να είναι ελαστική ώστε τα δόντια της να υποχωρούν και ποτέ να μην χρησιμοποιείτε χτένα που σπάει την τρίχα. Και να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το σωστό πιστολάκι αμέσως γιατί μέσα σ’ ένα περιβάλλον με καπνούς, τσιγάρο, μόλυνση, το μαλλί αρρωσταίνει πριν να στεγνώσει.

Προσοχή στις θεραπείες με ορμόνες. Μπορεί να χάσετε τα μαλλιά σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο

Προσοχή στα νέα παιδιά που πηγαίνουν στο στρατό. Πολλοί νέοι χάνουν τα μαλλιά τους μετά τον στρατό από ταλαιπωρίες και κακή φροντίδα.

Όσοι μετακινούνται με μηχανή θα πρέπει να προστατεύουν τα μαλλιά τους είτε με κράνος είτε με καπέλο γιατί ο αέρας αφυδατώνει τα μαλλιά και πεθαίνουν.

Αυτά και άλλα πολλά μπορείτε να βρείτε στην σχετική έκδοση των FAIR HAIR που πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει με τον διπλάσιο από την παλιά έκδοση όγκο πληροφοριών.

Τα κέντρα FAIR HAIR είναι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και συμβουλή και οι έμπειροι συνεργάτες τους πάντα πρόθυμοι να ασχοληθούν με το θέμα σας.
 www.ionianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: