Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Συμβουλές

Για εσάς τις γυναίκες τα μαλλιά είναι πολύ σημαντικά. Συνήθως, οι γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία στο hair-styling. Οι περισσότερες γυναίκες αλλάζουν το χρώμα και το στυλ των μαλλιών τους αρκετές φορές το χρόνο, αναζητώντας κάτι καινούργιο, αναζωγονητικό και συναρπαστικό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους έφηβους που επιθυμούν να συμβαδίζουν με τις τελευταίες τάσεις και τις γυναίκες γύρω στα τριάντα και σαράντα τους, οι οποίες προσπαθούν να
ξεφύγουν από τα πολύ νεανικά χτενίσματα, σε κάτι πιο όμορφο και ώριμο.

Το σπουδαίο με τα γυναικεία χτενίσματα είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά, που, κυριολεκτικά, ποτέ δε θα βαρεθείτε. Ανεξάρτητα από το στυλ που έχετε στο μυαλό σας, το πιο σημαντικό είναι να διατηρείτε τα μαλλιά σας υγιή. Η αλήθεια είναι, ότι όλοι επιθυμούμε υγιή, λαμπερά μαλλιά, απλώς δεν γνωρίζουμε πάντα τι απαιτείται για να το καταφέρουμε. Για να μην, λοιπόν, ζηλεύετε τα όμορφα μαλλιά των άλλων, συγκεντρώσαμε για εσάς μία χρήσιμη λίστα συμβουλών που μπορείτε να ακολουθήσετε για τα μαλλιά σας, ανεξάρτητα από το χτένισμα που σας αρέσει.

Ξεκινήστε από τη σωστή διατροφή. Η υγιής διατροφή εξασφαλίζει ότι το σώμα σας λαμβάνει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για τη λειτουργία του, και φυσικά για υγιή μαλλιά. Και δεν αναφερόμαστε σε επώνυμες "δίαιτες", αλλά στην καθημερινή πρόσληψη υγιεινών τροφών. Για παράδειγμα, εάν πάσχετε από αναιμία, θα έχετε και πρόβλημα τριχόπτωσης. Η χαμηλή στάθμη του σιδήρου στο σώμα μπορεί να ρυθμιστεί απλώς τρώγοντας περισσότερες τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, δημητριακά, φασόλια και μπιζέλια, και αυγά. Για να βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει το σίδηρο, χρειάζεστε βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Επιπλέον, θα πρέπει να κανονίζετε τακτικά κουρέματα, ανεξάρτητα από το hair-styling που έχετε επιλέξει. Η τακτική περιποίηση των μαλλιών από τον κομμωτή σας κάθε οκτώ με δέκα εβδομάδες, βοηθάει πολύ στη βελτίωση της υγείας τους. Αυτό επιτυγχάνεται με την αφαίρεση της "ψαλίδας", δηλαδή των κομμένων άκρων της τρίχας. Έτσι, βοηθάει στο να φαίνονται τα μαλλιά σας πιο υγιή και περιποιημένα. Επιπλέον, με τα τακτικά κουρέματα είναι ευκολότερο να διατηρείται το κεφάλι καθαρό, κάτι που επηρεάζει άμεσα την συνολική κατάσταση της υγείας του τριχωτού, αλλά και την καλύτερη εμφάνιση του κουρέματος.

Χωρίς αμφιβολία, τα μαλλιά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και ισχυρά. Σκεφτείτε, ότι τα μαλλιά σας είναι συνεχώς εκτεθειμένα στη μόλυνση και σε διάφορες χημικές ουσίες της καθημερινής ζωής. Το μυστικό σε αυτήν την περίπτωση είναι η έξυπνη επιλογή των προϊόντων που χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας, και προσεκτική και με φειδώ χρήση τους. Για παράδειγμα, αν βάψετε τα μαλλιά σας με φτηνές βαφές του εμπορίου, και το επαναλαμβάνετε αυτό κάθε μήνα, τα μαλλιά σας θα υποστούν σημαντική ζημιά.

Ένα άλλο σημαντικό που θα πρέπει να θυμάστε, είναι ότι το βάψιμο ξανθών αποχρώσεων πρέπει να γίνεται πάντα από έμπειρους επαγγελματίες. Η μη-ορθή χρήση των χημικών (υπεροξείδιο του υδρογόνου) που απαιτούνται, μπορεί να προκαλέσει μη-αναστρέψιμες βλάβες, τόσο στα μαλλιά σας, όσο και στο κεφάλι σας (εύθραυστες τρίχες, "ψαλίδα", αδυνάτισμα και σπασίματα).

Για να εξασφαλίσετε ότι τα μαλλιά σας είναι και θα παραμείνουν υγιή, σας παραθέτουμε, ανάλογα με τον τύπο χτενίσματος, τις κατάλληλες συμβουλές.
Σγουρά μαλλιά
Στα σγουρά μαλλιά, τα τριχοθυλάκια τείνουν να αφυδατώνονται. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα καλό, ενυδατικό σαμπουάν και conditioner. Αφού λούσετε και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας, στεγνώστε τα απαλά με μία πετσέτα και μετά ρίξτε μία ποσότητα μεγέθους ενός κέρματος από ένα σιλικονούχο ορό στην παλάμη σας, δουλεύοντάς τον ανάμεσα στα μαλλιά σας, από τις ρίζες προς τις άκρες. Αντί για στέγνωμα με σεσουάρ, ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας με τα δάκτυλά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.
Κυματιστά μαλλιά
Για τα κυματιστά μαλλιά, καλό είναι να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και conditioner που προσφέρουν λάμψη, δημιουργώντας πολύ καλή σαπουνάδα πριν τα ξεπλύνετε ε χλιαρό νερό και στη συνέχεια με κρύο νερό. Χρησιμοποιώντας μία χτένα με χοντρά δόντια, ξεχωρίστε τις τούφες και στη συνέχεια ψεκάστε με σιλικονούχο λαμπρυντικό. Μπορείτε να τα στεγνώσετε με το σεσουάρ, αλλά πάντα με το εξάρτημα διάχυσης, μετακινώντας το ακροφύσιο κάτω από τον άξονα της τρίχας, ώστε να βοηθήσετε να σφραγιστεί η προστατευτική επιδερμίδα.
Ίσια μαλλιά
Τα ίσια μαλλιά είναι συχνά θαμπά και λιπαρά, χωρίς ζωντάνια και υφή. Σε αυτή την περίπτωση, καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα ειδκό σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό κάθε μέρα. Να είστε πολύ προσεκτικοί στην επιλογή του conditioner που χρησιμοποιείτε, διότι πολλά από αυτά κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται βρώμικα, ακόμα και όταν μόλις έχουν πληθεί. Στη συνέχεια, μία φορά την εβδομάδα, απλώστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού gel στις ρίζες, κάτι που θα συμβάλει στην αποτροπή συσσώρευση λιπαρότητας. Μετά το στέγνωμα με το σεσουάρ, μπορείτε να ενισχύσετε την γυαλάδα τους, χρησιμοποιώντας ένα ίσιο σίδερο.

Επιπλέον, κάποια γυναικεία χτενίσματα μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο όμορφα. Συνεπώς, θα πρέπει να διαλέγετε πάντα το κατάλληλο styling, ώστε να αναδεικνύεται το πρόσωπό σας. Δοκιμάστε, επίσης, απαλά, θηλυκά χτενίσματα με ζωντάνια και λάμψη. Αν δεν είστε σίγουρες για το ποιο είναι το κατάλληλο styling για εσάς, συμβουλευτείτε έναν έμπειρο επαγγελματία hair-stylist.

Το χρώμα είναι ένας άλλος τρόπος για να δείξουν τα μαλλιά σας ομορφότερα. Και εδώ η επιλογή του κατάλληλου, έμπειρου επαγγελματία hair-stylist είναι ιδιαίτερα σημαντική. Για παράδειγμα, τα χρώματα που συνήθως δείχνουν καλύτερα το καλοκαίρι είναι αυτά σε μελί ξανθές και καστανές αποχρώσεις.

Τα blunt κοψίματα και τα επίπεδα, είναι επίσης ένας σπουδαίος τρόπος να δημιουργήσετε μία ανανεωμένη και chic εμφάνιση. Και πάλι, συμβουλευτείτε έναν έμπειρο hair-stylist για να καθορίσετε το καλύτερο χτένισμα για τον τύπο και το σχήμα των μαλλιών σας. Τέλος, προσέξτε να μην εκτίθετε τα μαλλιά σας υπερβολικά στον ήλιο το καλοκαίρι. Επίσης, το χλώριο, ο ήλιος, η ζέστη, ο αέρας κτλ επιφέρουν καταστροφή των θυλακίων και το σώματος της τρίχας.

Εάν πρόκειτε να εκθέσετε τα μαλλιά σας στον ήλιο και τον αέρα, χρησιμοποιείστε αντηλιακό μαλλιών - κάνει πραγματικά θαύματα. Επιπλέον, μην λούζετε τόσο συχνά τα μαλλιά σας το καλοκαίρι, διότι τα μαλλιά αφυδατώνονται περισσότερο και αυτό κάνει το χτένισμά σας να φαίνεται θαμπό. Ως εκ τούτου, κάθε δύο ή τρεις μέρες αρκεί.
hairclubharris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: