Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Μαύρο χρώμα στα μαλλιά: Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας

Μαύρο χρώμα στα μαλλιά: Τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας
Είναι πολλά τα στερεότυπα που σχετίζονται με το φυσικό χρώμα των μαλλιών σου: όπως π.χ. ότι το ξανθό χρώμα σε κάνει να δείχνεις λίγο πιο αφελής, το κόκκινο σε προικίζει με φλογερό ταμπεραμέντο, ενώ το καστανό σε κάνει ....ιδιαιτέρως ελκυστική/ο.
Μπορεί να πιστεύεις ότι αυτά δεν ισχύουν ιδιαίτερα, όμως οι άνθρωποι συχνά δημιουργούν μια πρώτη εντύπωση για κάποιον με βάση το χρώμα των μαλλιών του. Η έρευνα έχει πλέον αποδείξει ότι πολλά από αυτά τα στερεότυπα, μπορεί κάποιες φορές να έχουν πραγματικές βάσεις.
Επιστημονικά, το χρώμα των μαλλιών σχηματίζεται από μια ουσία που ονομάζεται μελανίνη, η οποία παράγεται στη ρίζα του βολβού της τρίχας, από ομάδες εξειδικευμένων κυττάρων που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Η μελανίνη η ίδια, είναι δύο τύπων: η αναλογία αυτών των δύο τύπων μάλιστα δημιουργεί το χρώμα των μαλλιών σε κάθε άτομο.
Όσον αφορά στο μαύρο χρώμα στα μαλλιά, να σου πω ότι θεωρείται το πιο κοινό χρώμα μαλλιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα κυρίαρχο γενετικό χαρακτηριστικό και βρίσκεται σε ανθρώπους όλων των υποβάθρων και εθνοτήτων. Είναι πιθανόν το αρχικό χρώμα των μαλλιών του Homo sapiens, και βρίσκεται σε καλύτερη διανομή στην Αφρική, την Ασία, και την προ-Κολομβιανή Αμερική.
Τα μαύρα μαλλιά είναι επίσης ιδιαίτερα συχνά σε ανθρώπους της Ασίας, της Νότιας Ευρώπης, τμήματα της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής, ανεξάρτητα από εθνογλωσσικές διαφορές.
Αν θέλουμε να δώσουμε κάποιες λέξεις- κλειδιά που θα υποδείκνυαν τον χαρακτήρα σου, μέσα από το μαύρο χρώμα στα μαλλιά σου, αυτές θα ήταν: Μυστηριώδης, εξευγενισμένος, παραδοσιακός, εγκεφαλικός, ικανός, ισχυρός, ανεξάρτητος και σκληρός.
Σε αντίθεση με τα φωτεινά χρώματα, τα μαύρα μαλλιά μπορεί να σε ορίσουν ως έναν χαρακτήρα πιο παραδοσιακό, που τείνει να είναι βαθιά στοχαστής, μπορεί να δει την «μεγάλη εικόνα», και σπάνια χρειάζεται συμβουλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: