Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Πόση ώρα κάνει μια γυναίκα να ετοιμαστεί

Image and video hosting by TinyPic
Σύμφωνα με έρευνες μια γυναίκα ξοδεύει κατά μέσο όρο 3.276 ώρες από τη ζωή της, για την προετοιμασία του εαυτού της για βραδινή έξοδο.
Δηλαδή 136,5 μέρες, που αντιστοιχούν σε ....

22 πήγαινε-έλα ενός αστροναύτη από τη Γη στο φεγγάρι και τα μπρος πίσω.
Δεν τον ξέρω τον κύριο που έκανε την έρευνα, αλλά ο εν λόγω συσχετισμός με το φεγγάρι και τον αστροναύτη, που επιχειρεί να δείξει την υπερβολή ημών των γυναικών, βροντοφωνάζει πως ο τύπος ή πολύ απελπισμένος είναι ή μισογύνης.
Σε δείγμα 1000 γυναικών, το 67% παραδέχθηκε ότι όλο αυτό το κάνει αναγκαστικά (χτενίστε με κι ας κλαίω), ενώ το 33% απολαμβάνει τη διαδικασία (είμαι κι εγώ μέσα κι ας μην υπήρχα στο δείγμα).
Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου, ξοδεύεται στο μπάνιο, στο λούσιμο και στο χτένισμα, ενώ ακολουθούν 20 λεπτά για μακιγιάζ και άλλα 15 λεπτά για βάψιμο νυχιών (και των 20 νυχιών σύμφωνα με την έρευνα.).
Οι γυναίκες του Βορρά ωστόσο αργούν περισσότερο να ετοιμαστούν, ενώ «εκεί στον Νότο» υπάρχουν και γυναίκες που ακολουθούν συνοπτικές διαδικασίες πριν την έξοδό τους (μα αν είναι δυνατόν!).
Αντιθέτως, οι άνδρες είναι στην τρίχα σπαταλώντας συνολικά στη ζωή τους 1.092 ώρες.
Τα πράγματα είναι απλά. Χαλαρώστε για να μας απολαύσετε.
Είμαστε σχεδόν σίγουρες ότι δεν μας θέλετε με μαλλιά καρφάκια, τζιν και φούτερ ή με φρύδια στρέμματα σαν τα υπέροχα δικά σας.
Ωστόσο δεν μπορώ να αγνοήσω την ατάκα ενός φίλου, όταν του είπα ότι σκέφτομαι να γράψω ένα τέτοιο θέμα «Παλιά πάντως οι Βικτωριανές έκαναν 2 ώρες λόγω ρούχων…»
Να γκρίνιαζαν άραγε οι Βικτωριανοί άνδρες;
i-diadromi

Δεν υπάρχουν σχόλια: