Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σπρέι μαυρίσματος – Μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα

Η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, από ένα απλό κάψιμο μέχρι…καρκίνο του δέρματος!
Πολλές γυναίκες λοιπόν για να αποφύγουν αυτές τις αρνητικές συνέπειες ή για λόγους εύκολου και άμεσου αποτελέσματος επιλέγουν το σπρέι ....

μαυρίσματος.
 Έτσι χωρίς να καίγονται ώρες στον ήλιο, έχουν άμεσο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα με δυνατότητα επιλογής της απόχρωσης μαυρίσματος που θέλουν!
Επιπλέον διατηρεί την επιδερμίδα πιο νέα γιατί δεν την φθείρει (η έκθεση στον ήλιο σε βάθος χρόνου κουράζει και «γερνάει» το δέρμα).

Το μαύρισμα με σπρέι κρατάει 5-7 μέρες.
Οπότε χρειάζεται συχνή ανανέωση για να κρατήσετε το αποτέλεσμα.

Είναι το σπρέι μαυρίσματος ασφαλές? Ποιά είναι τα μειονεκτήματα του σπρέι μαυρίσματος?
Νέες έρευνες ιατρών στο εξωτερικό έδειξαν ότι το μαύρισμα με σπρέι μπορεί να προκαλέσει ακόμη και καρκίνο!!!
Τα συστατικά DHA (γνωστή και ως dihdroxyacetone) που εμπεριέχονται στα σπρέι μαυρίσματος εάν αναπνευστούν (πολύ πιθανό όταν σας ψεκάζουν), έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν γενετικές αλλαγές και βλάβη του DNA!
Επιστήμονες ανέφεραν τις επιβλαβής επιπτώσεις αυτών των συστατικών και στο δελτίο των ABC News (Αμερική).
Είναι πολύ σημαντικό εάν επιλέξετε το μαύρισμα με σπρέι να χρησιμοποιήσετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό (προστασία ματιών – μύτης και στόματος), έτσι ώστε να εισπνεύσετε όσο το δυνατόν λιγότερο αυτά τα βλαβερά συστατικά.

Στατιστικά στοιχεία από το Ίδρυμα κατά του καρκίνου του δέρματος για τους εναλλακτικούς τρόπους μαυρίσματος (*κρεβάτι μαυρίσματος):
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα κρεβάτια μαυρίσματος έχουν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και 1,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν βασικό κυτταρικό καρκίνωμα.
Ίσως είναι καλύτερα λοιπόν να επιλέξω το πιο δύσκολο αλλά πιο ασφαλές καθιερωμένο μαύρισμα στις παραλίες? Εσείς τι λέτε?
Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό άρθρο και πολλές γυναίκες πρέπει να ενημερωθούν για τις συνέπειες της χρήσης αυτής της μεθόδου!
gynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: