Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Σπιτική κρέμα για μετά την αποτρίχωση

Φτιάξτε πολύ εύκολα μόνες σας στο σπίτι μια αναπλαστική κρέμα σώματος για μετά το ξύρισμα, την αποτρίχωση και για όλους τους ερεθισμούς με εντελώς αγνά και πολύ οικονομικά υλικά.

Συστατικά:

1 κουτ. σούπας τριμμένο κερί μέλισσας
4 κουτ. σούπας σπαθόλαδο (βαλσαμέλαιο)
3 κουτ. σούπας αμυγδαλέλαιο
2 κάψουλες βιταμίνη Ε
μισό κουτ. γλυκού βαζελίνη
μισό κουτ. γλυκού βούτυρο καριτέ
100ml τζελ αλόης (περίπου)
3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι

Θα χρειαστείτε επίσης:
-ένα μικρό κι ένα μεγάλο σκεύος για μπεν μαρί
-χτυπητήρι αυγών ή μιξεράκι του φραπέ
-άδειο βαζάκι
Όλα τα παραπάνω υλικά είναι γνωστά για τις ενυδατικές και αναπλαστικές τους ιδιότητες και χρησιμοποιούνται ευρέως στη δημιουργία καλλυντικών, πολλές φορές και μόνα τους.
Συγκεκριμένα το σπαθόλαδο είναι γνωστό αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες με άριστες στυπτικές και επουλωτικές ιδιότητες.
Το αμυγδαλέλαιο είναι μαλακτικό για το δέρμα και του προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Α, Β1, Β2, Β6 και Ε. Είναι λεπτόρρευστο και γι’ αυτό απορροφάται εύκολα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας.
Η βιταμίνη Ε στα καλλυντικά έχει αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθά στην ανάπλαση των ουλών και αποτρέπει τον σχηματισμό κηλίδων και πανάδων. Δρα επίσης και σαν συντηρητικό.
Η βαζελίνη σφραγίζει την υγρασία και μαζί με το βούτυρο καριτέ που αποκαθιστά την ελαστικότητα της επιδερμίδας βοηθούν στην ομογενοποίηση της κρέμας.
Η αλόη ενυδατώνει, αποτοξινώνει το δέρμα, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος, βοηθά στην την καταπολέμηση φλεγμονών και κάνει την κρέμα μας πιο ανάλαφρη και δροσερή.
Το αιθέριο έλαιο γερανιού αφαιρεί τη θερμότητα και τη φλεγμονή. Είναι ιδανικό για πληγές γιατί σταματά την αιμορραγία και επουλώνει ταχύτατα. Επίσης για μώλωπες και οιδήματα γιατί έχει την ιδιότητα να μειώνει το πρήξιμο. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για δερματικές μολύνσεις.
Τέλος το κερί στερεοποιεί την κρέμα.

Εκτέλεση:
Πρώτα διαλέγουμε το βαζάκι που θα τοποθετήσουμε την κρέμα μας και το αποστειρώνουμε.
Μπορούμε να πάρουμε και το βαζάκι από μια παλιά μας κρέμα και να το σαπουνίσουμε καλά ή να πάρουμε κάποιο καινούριο από το εμπόριο.
Για να αποστειρώσουμε το βαζάκι μας αρκεί να το βράσουμε. Φροντίζουμε επίσης όλα τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι πολύ καθαρά και αν είναι δυνατόν και αποστειρωμένα.
Λιώνουμε το κερί σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το σπαθόλαδο και το αμυγδαλέλαιο.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Τρυπάμε με μια καρφίτσα και αδειάζουμε στο μίγμα τις κάψουλες τις βιταμίνης Ε.
Έπειτα παίρνουμε ένα χτυπητήρι για αυγά ή ακόμα καλύτερα ένα μιξεράκι του καφέ, προσθέτουμε τη βαζελίνη και το βούτυρο καριτέ και ανακατεύουμε ξανά.
Βγάζουμε το δοχείο με το μίγμα μέσα από το δοχείο με το νερό για να μειώσουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε σιγά-σιγά το τζελ αλόης και το αιθέριο έλαιο γερανιού και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε ξανά και η κρέμα μας είναι έτοιμη!
 noikokyra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: