Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ιδανικό χρώμα για τα φρύδια σου

Τα όμορφα περιποιημένα φρύδια τονίζουν το βλέμμα. Όμως, μην παραβλέπεις ότι το σωστό χρώμα είναι εξίσου σημαντικό με ένα καλό σχήμα. Κι αυτό γιατί, η κατάλληλη απόχρωση μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το ύφος του προσώπου σου.
Ο γενικός κανόνας που έχει επικρατήσει είναι εκείνος των 2-3 τόνων διαφορά ανάμεσα στα φρύδια και στα μαλλιά.
 Έτσι....

 οι ξανθές πρέπει να έχουν 2 τόνους πιο σκούρα φρύδια από την απόχρωση των μαλλιών τους, ενώ οι μελαχρινές ανοιχτότερα.
Τα πιο ανοιχτά φρύδια απαλύνουν και γλυκαίνουν το πρόσωπο, ενώ τα σκούρα δίνουν ένταση και βάθος. Όπως και να έχει, απόφυγε πάση θυσία, το ασορτί χρώμα μαλλιών και φρυδιών, γιατί το αποτέλεσμα εκτός από ξεπερασμένο, δείχνει πολύ ψεύτικο.
Η αλλαγή του χρώματος μπορεί να γίνει σε ένα σαλόνι ομορφιάς ή στο κομμωτήριο με ξανθυντική κρέμα ή βαφή, όπου θα απλωθεί στα φρύδια σου από δύο έως έξι λεπτά. Υπολόγιζε ότι η όλη διαδικασία θα σου κοστίσει 15 ευρώ το maximum και στις δύο περιπτώσεις.
Άλλοι τρόποι για ομοιόμορφο χρώμα στα φρύδια, είναι οι σκιές και τα μολύβια φρυδιών, η ειδική χένα που κρατάει γύρω στον ενάμισι μήνα, και τα gel με χρώμα σε μορφή mascara.
dos-300x297
  • Αν δεν θες να εφαρμόζεις χημικές διαδικασίες στα φρύδια σου, φρόντιζε να είναι καλά τριμμαρισμένα και πέρνα τα με χρώμα κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ σου.
  • Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, μια mascara με χρώμα θα σε σώσει.
  • Αν είσαι ξανθιά, προτίμησε ένα ανοιχτό καφέ μολύβι.
  • Αν είσαι κοκκινομάλλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, επέλεξε ένα μολύβι σε μελί αποχρώσεις, ενώ για το βραδύ ένα σκούρο καφέ.
  • Όσες είναι μελαχρινές, θα χρειαστούν ένα μολύβι φρυδιών σε σκούρο καφέ τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα.
donts-300x297
  • Αν έχεις κάνει ανταύγειες, δε χρειάζεται να πειράξεις το χρώμα των φρυδιών σου.
  • Μη βάφεις τα φρύδια σου με μαύρο μολύβι ματιών.
  • Μη χρησιμοποιείς ξανθυντική κρέμα στα φρύδια μόνη σου. Αφενός, μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα και αλλεργίες, κι αφετέρου είναι δύσκολο να πετύχεις ένα ομοιόμορφο χρώμα.
joy

Δεν υπάρχουν σχόλια: