Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Κόκκινα μαλλιά !

Τα κόκκινα μαλλιά σε αρκετές αποχρώσεις και στυλ
Χαρακτηριστικό είναι το τρέχον εξώφυλλο και αφιέρωμα της Vogue China.
Με βασικό icon το διάσημο μοντέλο Coco Rocha, μία νέα μόδα γεννιέται για όσες αναζητούν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους.Το κόκκινο χρώμα είναι εξαιρετικό για τους κρύους μήνες αλλά....

το καλοκαίρι μπορεί άνετα να εξελιχθεί σε κάτι πολύ «δροσερό».
Αποχρώσεις.
Δεν είναι trendy όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου. Ξεχάστε το φωτεινό χάλκινο και το βαθυκόκκινο ή βυσσινί. Must είναι το κόκκινο της φυσικής κοκκινομάλλας. Η απήχηση αυτής της απόχρωσης οφείλεται στη σπανιότητά της. Οι γεννήσεις παιδιών με κόκκινα μαλλιά περιορίζονται στο 2%. Επομένως όσο πιο φυσική δείχνει η κόκκινη απόχρωσή σας, τόσο πιο exclusive θα είναι. Επειδή η «βάση» σας μπορεί να λειτουργήσει απρόβλεπτα όταν έρθει σε επαφή με την κόκκινη βαφή, καλό είναι να βρείτε έναν colorist με βαθιά γνώση της τεχνικής. Σίγουρα, το φυσικό κόκκινο δεν είναι ένα χρώμα που μπορείτε να πετύχετε εύκολα στο σπίτι. Αν έχετε ανοιχτά μαλλιά, το λάθος είναι να βγουν πορτοκαλί. Αν έχετε πολύ σκούρα, τότε για να αποφύγετε λάθη, πρέπει να προηγηθεί ξάνοιγμα. Αν και οι ανταύγειες βοηθούν πολύ στην επίτευξη φυσικού κόκκινου, μπορεί να οδηγήσουν σε έντονες αντιθέσεις που δεν χρειάζονται.

Επιδερμίδα. 
Αν είναι πορσελάνινη, λευκή, τότε όλες οι φυσικές κόκκινες αποχρώσεις είναι ιδανικές. Αν είναι μπρούτζινη από τον ήλιο, το solarium ή τα self-tan, τότε προτιμήστε ανοιχτόχρωμα φυσικά κόκκινα όπως το ginger red ή το αχνό χάλκινο. Αν είναι μελαχρινή, τότε ταιριάζουν τα πιο σκούρα φυσικά κόκκινα. Αρκεί να ανοίξετε λιγάκι και την απόχρωση των φρυδιών σας.
Χτενίσματα. Θα αναδείξουν τη φυσική κόκκινη απόχρωσή σας, δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο στυλ.
Οι τρεις τάσεις είναι οι εξής:

- H πολεμίστρια. Είναι μία τάση που είναι εμπνευσμένη από διάσημες, δυναμικές προσωπικότητες όπως οι βασίλισσες Elizabeth I και Cleopatra. Μαγνητίζει με υπέροχους κυματισμούς και ενίοτε με κοτσίδες. Μπορεί το warrior look να δείχνει επιθετικό, όμως κρύβει μέσα του πηγαίο αισθησιασμό.

- Το pin-up girl. Γίνετε εκρηκτικές κοκκινομάλλες με vintage styling εμπνευσμένο από τα 40’s. Υιοθετήστε sleek χωρίστρα και μπούκλες ή κυματισμούς από το ύψος των αυτιών και κάτω.

- Η χωριατοπούλα. Ένα στυλ λεπτό, διακριτικό και μυστηριώδες έρχεται να προστεθεί στα “must do”. Θυμηθείτε μορφές γυναικών στην προ-Raphael εποχή, με κόκκινα μάγουλα και μεγάλα μάτια. Υιοθετήστε τις κοτσίδες της Rapunzel, τα μικρά κοτσάκια και τα σινιόν σε όλο το κεφάλι, πλεγμένα με λουλούδια ή κορδέλες.
Ελένη Σενδόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: