Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλές περιποίησης για τα διάφορα είδη τρίχας

Συμβουλές περιποίησης για τα διάφορα είδη τρίχας
Μαλλιά που λαδώνουν εύκολα
Λίγο η υγρασία και το χιόνι, λίγο που ιδρώνεις δίπλα στο τζάκι, λίγο η προδιάθεση που έχουν τα μαλλιά σου, έρχονται και λαδώνουν μέσα σε μια ημέρα.
Το σωστό λούσιμο, θα σε σώσει:
Βρες το σαμπουάν (τα σαμπουάν με συστατικό την τσουκνίδα ή τα εξειδικευμένα σαμπουάν κατά της λιπαρότητας, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη) που σου ταιριάζει και απόφυγε σαμπουάν με ενσωματωμένο κοντίσιονερ. Αν η ρίζα λαδώνει εύκολα αλλά οι άκρες φριζάρουν, χρησιμοποίησε λίγη σιλικόνη στις άκρες.

Ταυτόχρονα, φρόντισε το σαμπουάν να είναι σε διάφανη μορφή (περιέχει λιγότερη κρέμα) ενώ και το λούσιμο πρέπει να γίνεται με νερό σε μέτρια θερμοκρασία- οπωσδήποτε όχι καυτό- ενώ φρόντισε το μασάζ που κάνεις να είναι δυναμικό στο πρώτο χέρι αλλά όχι στα υπόλοιπα δύο. Μην λούζεσαι πάνω από 2-3 φορές την εβδομάδα, γιατί επιτείνεις το πρόβλημα!

Ένα άλλο μυστικό για τη μείωση της λιπαρότητας, κρύβεται στο στέγνωμα. Πρέπει να στεγνώνεις τα μαλλιά από κάτω προς τα πάνω και όχι από τις ρίζες προς τα κάτω, γιατί η λιπαρότητα εξαπλώνεται σε όλα τα μαλλιά και τα κάνει να δείχνουν θαμπά.

Ελάχιστο ταλκ στις ρίζες μπορεί να κρύψει τη λιπαρότητα για λίγες ώρες- οπότε μην αυταπατάσαι, το λούσιμο δεν το γλιτώνεις. Το ίδιο ισχύει κι αν συνηθίζεις να λούζεις τοπικό το επάνω μέρος του κεφαλιού.
Μαλλιά αρκετά ξηρά
Οι συχνές βαφές, η περμανάντ και όλες οι τεχνικές διεργασίες στο τριχωτό της κεφαλής, μπορούν να προκαλέσουν ξηρότητα στα μαλλιά σου από την κορυφή μέχρι τις άκρες. Ειδικά η υπερβολική θερμοκρασία του σεσουάρ, του σίδερου για μπούκλες, μπορούν να προκαλέσουν έξτρα ξηρότητα.

Φυσικά, τα πάντα ξεκινούν κι εδώ από τα εξειδικευμένα σαμπουάν για την ξηρότητα. Μην περιμένεις θαύματα από το πρώτο λούσιμο. Ταυτόχρονα, φρόντισε την ενυδάτωση των μαλλιών με κοντίσιονερ!

Αν έχεις τη δυνατότητα να αφήσεις τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, προτίμησέ την, τουλάχιστον μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά. Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά, πρόσεξε ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο τρίβεις την πετσέτα στην περιοχή της ρίζας. Όσο πιο δυναμικές οι κινήσεις σου, τόσο μεγαλύτερη η ξηρότητα που θα δεις!

Τέλος, το ελαιόλαδο, εφόσον το απλώσεις μια φορά στις 2 εβδομάδες τούφα-τούφα στο μαλλί σου- από τη ρίζα ως τις άκρες- μπορεί να χαρίσει τη λιπαρότητα που χρειάζονται τα εντελώς ξηρά μαλλιά.

Μαλλιά με λεπτή τρίχα
Τα λεπτά μαλλιά εύκολα δείχνουν βαρετά και άτονα! Σίγουρα ένα σαμπουάν για όγκο, μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα. Ταυτόχρονα, φρόντισε να αποφύγεις το κούρεμα με φιλάρισμα και να αφήσεις τα μαλλιά σου σε ένα μήκος.

Αν είσαι λάτρης των πολύ μακριών μαλλιών, καλύτερα να τα αποφύγεις. Όσο πιο μακρυά είναι τα μαλλιά, τόσο θα βαραίνουν και θα δείχνουν ακόμα πιο λίγα.

Απόφυγε εντελώς το κοντίσιονερ στη ρίζα.
Στέγνωσε τα μαλλιά σου έτσι ώστε να τους χαρίσεις όγκο. Πάρε ανά χείρας μια φαρδιά βούρτσα, σκύψε το κεφάλι στο πλάι και ταυτόχρονα στέγνωσε τα μαλλιά με σεσουάρ, ενώ τα βουρτσίζεις με την ίδια φορά. Επανάλαβε τη διαδικασία και προς την άλλη πλευρά και τέλος, σκύψε το κεφάλι ελαφριά προς τα μπρος, βουρτσίζοντας και πάλι με τη φαρδιά χτένα.
Μαλλιά με χοντρή τρίχα
Τα μαλλιά με χοντρή τρίχα δύσκολα μπορείς να τα τιθασεύσεις. Ειδικά, αν πετύχεις ένα κακό στέγνωμα, μπορεί να χρειαστεί να ξαναλουστείς.

Το κούρεμα είναι βασικό στην περίπτωση αυτή και τα πολλά διαφορετικά μήκη, χαρίζουν ένα πιο στρωτό αποτέλεσμα.

Εκμεταλλεύσου την χοντρή σου τρίχα: Μπορείς να κάνεις ένα ωραίο ίσιωμα στα μαλλιά σου χωρίς να δείχνουν άτονα. Μπορείς να κάνεις ωραίες πλεξίδες ψαροκόκκαλο, χωρίς τα μαλλιά σου να δείχνουν λίγα ή κουτσουρεμένα.

Το μόνο κακό με τα μαλλιά σου είναι πως χρειάζεσαι περισσότερα προϊόντα περιποίησης και styling για να τα τιθασεύσεις. Αν σκεφτείς βέβαια, πως οι γυναίκες με τους υπόλοιπους τύπους μαλλιών σπαταλούν τα χρήματά τους σε ειδικά σαμπουάν, βαφές, ακριβά σεσουάρ, καταλαβαίνεις πως είσαι προνομιούχα!
Μάσκα λάμψης
Όποιος κι αν είναι ο τύπος μαλλιών σου, μια μάσκα λάμψης πριν τις γιορτές, θα σου χαρίσει το κάτι παραπάνω, χωρίς να χρειαστείς στρας και γκλίτερ για να ξεχωρίσεις!
Θα χρειαστείς:
7 κορυφές από φρέσκο δεντρολίβανο
7 φύλλα δάφνης
50 γρ. σησαμέλαιο
1 κουταλάκι λιναρόσπορο
50 γρ. σιτέλαιο
50 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Βάζεις το μείγμα των λαδιών σε γυάλινο δοχείο με καπάκι και προσθέτεις τα βότανα. Αφήνεις το μείγμα στον ήλιο για μία εβδομάδα.
Στη συνέχεια στραγγίζεις το μείγμα και το αποθηκεύεις σε εύχρηστη συσκευασία. Μπορείς να το απλώνεις στα μαλλιά κάθε φορά που επιθυμείς να λάμψεις!
Γιάννα Παλαιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: