Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Tα Tips των ειδικών για λουκ της πασαρέλας

Tα Tips των ειδικών για να υιοθετήσετε τα λουκ της πασαρέλας
Styling μαλλιών από τον Αντόνιο Κοράλ Καλέρο, καλλιτεχνικό διευθυντή της Moroccanoil
Ο Αντόνιο Κοράλ Καλέρο δημιούργησε ένα λουκ εμπνευσμένο από τα μυστηριώδη αιλουροειδή της ταινίας Cat People της δεκαετίας του ‘80. Ακολουθήστε τα βήματά του για να το πετύχετε:

1. «Για το χτένισμα είναι απαραίτητο τα μαλλιά να είναι καλά ενυδατωμένα και υγιή. Αρχικά έφτιαξα ένα κοκτέιλ από το Moroccanoil Treatment ή το Moroccanoil Treatment Light (ανάλογα με την υφή και το χρώμα των μαλλιών των μοντέλων), το οποίο χρησιμοποίησα σε νωπά μαλλιά».
2. «Στέγνωσα με σεσουάρ τα μαλλιά και τα ίσιωσα με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα, ενώ φρόντισα να τα σηκώσω στη ρίζα προκειμένου να δώσω όγκο στην κορυφή του κεφαλιού».
3. «Πέρασα τα δάχτυλα μέσα από τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού για να χωρίσω
τις τούφες και να δημιουργήσω τους κυματισμούς. Το αποτέλεσμα είχε αντιθέσεις
και βάθος».
4. «Ανασήκωσα τις ελαφρώς κυματιστές τούφες από τη ρίζα με το σεσουάρ, ώστε
να δείχνουν ακόμα πιο έντονες, και τις στέγνωσα στα σημεία όπου ήθελα».

Styling μαλλιών από τον Πίτερ Γκρέι
Ο κορυφαίος hairstylist προτίμησε το ρομαντικό λουκ. Η πρότασή του είναι μια εντυπωσιακή, χαμηλή αλογοουρά που αγγίζει το λαιμό. Ακολουθήστε τα βήματά του για να το πετύχετε:
1. «Απομονώστε μία μικρή τούφα μαλλιών πάνω από κάθε αυτί χτενίζοντας με μια λεπτή χτένα».
2. «Σηκώστε τα μαλλιά (αφού έχετε κάνει ένα μικρό χώρισμα στη βάση του λαιμού) και στηρίξτε κάθε τμήμα ξεχωριστά στο πάνω μέρος του κεφαλιού, έτσι ώστε και τα δύο να τραβηχτούν σφιχτά. Στερεώστε καθένα από αυτά στον αυχένα δένοντάς το με μια ελαστική κορδέλα».
3. «Χρησιμοποιήστε σίδερο διάστασης ½ για μπούκλες και δημιουργήστε ένα κυματιστό εφέ ξεκινώντας από την κορυφή».
4. «Χτενίστε το πάνω μέρος κάνοντας ένα ευδιάκριτο χώρισμα. Φέρτε όλα τα μαλλιά στο ύψος του αυχένα και στερεώστε τα με μια ελαστική κορδέλα, προσέχοντας να μη χάσουν τον όγκο τους».
5.«Με ένα σίδερο για μπούκλες δημιουργήστε ένα... σπάσιμο στα μαλλιά γύρω από το πρόσωπο και φέρτε την κοτσίδα μπροστά για ένα ρομαντικό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: