Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το παιχνίδι των χρωμάτων

Image and video hosting by TinyPic
Το χειμώνα είναι για πολλές από εμάς μια καλή εποχή για να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας, ξεκινώντας από το χρώμα των μαλλιών.
Ανάλογα με τη διάθεσή μας, κάνουμε μικρές ή τολμάμε μεγαλύτερες αλλαγές.
Κάποιες περιοριζόμαστε στις ανταύγειες για να δώσουμε λάμψη στο χρώμα των μαλλιών ή αποφασίζουμε να το αλλάξουμε σε κάποια πιο ανοικτή ή πιο σκούρα απόχρωση.
Τι μπορεί να συμβαίνει όμως όταν ναι μεν τα μαλλιά μας δείχνουν .....

λαμπερά και εντυπωσιακά, αλλά η συνολική μας εμφάνιση δεν είναι αντίστοιχη;

Αυτό ακριβώς το θέμα συζητούσα πριν λίγες ημέρες με το make up artist Ραφαήλ Δελαπόρτα, καλλιτεχνικό διευθυντή της Bobbi Brown στην Ελλάδα. Όπως μου έλεγε, «το νέο χρώμα στα μαλλιά απαιτεί και νέο μακιγιάζ», κάτι που λίγες γυναίκες σκέφτονται. Κι αυτό γιατί, όπως μου εξήγησε, «η αλλαγή του χρώματος στα μαλλιά επηρεάζει όλη τη χρωματική εικόνα του προσώπου».

Αν λοιπόν κι εσείς έχετε αλλάξει ή σκοπεύετε να αλλάξετε το χρώμα των μαλλιών σας, επιλέξτε το κατάλληλο μακιγιάζ για να διατηρήσετε δροσερή και νεανική την εμφάνισή σας. Σας δίνουμε χρήσιμες συμβουλές για καστανά, ξανθά, κόκκινα, μαύρα αλλά και γκρίζα μαλλιά.

Με γκρίζα μαλλιά
Δεν είναι από τα πλέον «βολικά» χρώματα. Κι αυτό γιατί κάνουν όλο το πρόσωπο να δείχνει θαμπό και σχεδόν... «ξεπλυμένο». Για να αναδείξετε τα χαρακτηριστικά σας, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε λαμπερά χρώματα στο μακιγιάζ, στα μάγουλα και τα χείλη, σε ψυχρούς όμως τόνους. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες εντάσεις στο πρόσωπο, που θα σας κάνουν να δείχνετε πιο ελκυστικές.

Κραγιόν Δοκιμάστε ένα σε σκούρο ροζ, κοραλί ή κόκκινο χρώμα.
Μάσκαρα-μολύβι Αποφύγετε τα σκούρα μαύρα περιγράμματα, που θα κάνουν τα χαρακτηριστικά σας να δείχνουν «σκληρά». Για περίγραμμα προτιμήστε βαθύ γκρι μολύβι. Μια μάσκαρα σε μολυβί απόχρωση είναι για εσάς πραγματικά ο τέλειος συνδυασμός.
Ρουζ Επιλέξτε απαλό ροζ, βερικοκί ή μια απαλή απόχρωση του κόκκινου.
Σκιές Αποφύγετε το χρώμα στα μάτια. Επιλέξτε διακριτικούς τόνους του γκρι.

Ξανθιές
Ανεξάρτητα από το εάν το χρώμα είναι ξανθό, χρυσό ή στην απόχρωση της στάχτης, είναι απαραίτητο να επιλέγετε για το μακιγιάζ σας παστέλ αποχρώσεις, οι οποίες θα συμπληρώσουν και θα τονίσουν τη φωτεινότητα των μαλλιών σας. Οι σκούρες αποχρώσεις που πιθανόν χρησιμοποιούσατε -δαμασκηνί ρουζ, κραγιόν στις αποχρώσεις του κρασιού ή μαύρο eyeliner στο περίγραμμα των ματιών- σε συνδυασμό με το ξανθό χρώμα δημιουργούν ένα πολύ «σκληρό» αποτέλεσμα. Ακόμη κι αν προσθέσετε μερικές φωτεινές ανταύγειες, θα χρειαστεί να τροποποιήσετε το μακιγιάζ σας με περισσότερες παστέλ πινελιές.

Κραγιόν Προτιμήστε φωτεινές αποχρώσεις σε ροζ, ροδακινί και απαλό κόκκινο του τριαντάφυλλου.
Μάσκαρα-μολύβι Τονίστε το βλέμμα με περίγραμμα από καφέ σκούρο μολύβι και καφέ μάσκαρα.
Ρουζ Επιλέξτε σε απαλή ροζ ή πορτοκαλί ροζ τονικότητα.
Σκιές Το απαλό μπεζ, το καφέ και το σταχτί ταιριάζουν με το ξανθό χρώμα.

Καστανές
Ταιριάζει πολύ τόσο με τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας όσο και με τα χαρακτηριστικά των Ελληνίδων. Το καστανό μελί, το καστανό της ξανθής σοκολάτας, αλλά και το καστανό του εσπρέσο κερδίζουν διαρκώς τις προτιμήσεις των γυναικών. Ως χρώμα, το καστανό είναι πολύ ευέλικτο για το μακιγιάζ, εάν εξαιρέσουμε τη γήινη γκάμα, η οποία περιλαμβάνει το καφέ, το πράσινο, την απόχρωση της λεβάντας, το χρώμα του χαλκού και της άμμου. Επιπλέον, οι πιο εκκεντρικές και έντονες αποχρώσεις μπορούν να δώσουν ένταση και λάμψη στα χαρακτηριστικά σας.

Κραγιόν Αποφύγετε την γκάμα του καφέ, επειδή θα δείχνει μονότονο. Επιλέξτε λαμπερές ενυδατικές φόρμουλες σε ροζ, τριανταφυλλί ή ακόμη ροζ κοραλί, ενώ για πιο ξεχωριστές βραδιές προτιμήστε ένα κραγιόν σε βαθύ δαμασκηνί ή στο απαλό κόκκινο του παλιού κρασιού.
Μάσκαρα-μολύβι Χρησιμοποιήστε για το περίγραμμα των ματιών καφέ σκούρο ή μαύρο μολύβι. Για το βράδυ προτιμήστε το eyeliner, που χαρίζει πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Ρουζ Προτιμήστε αποχρώσεις του ροζ, του κοραλί ή του τριανταφυλλί, οι οποίες είναι κοντά στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας. Αποφύγετε οτιδήποτε έχει κίτρινη βάση.
Σκιές Για την ημέρα «δουλέψτε» με αποχρώσεις του γκρι καφέ, οι οποίες θα τονίσουν τη φυσικότητα της εμφάνισής σας. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα απαλά βιολέ αλλά και τα πράσινα. ΄Ενας συνδυασμός από ροζ-καφέ ή μπεζ-καφέ στα βλέφαρα θα προσθέσει βάθος στο βλέμμα. «Ενδώστε» άφοβα στο καφέ της σοκολάτας, το πιο trendy χρώμα της φετινής σεζόν.
www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: