Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απλά καλοκαιρινά χτενίσματα!!!!!

Το καλοκαίρι γκρινιάζεις συνήθως γιατί τα μαλλιά σου δεν στρώνουν με τίποτα. Μια η υγρασία, μια ο ιδρώτας, μια η φυσική ξηρότητα, όλα φταίνε! Πριν τα σπάσεις όλα, οφείλεις να θυμάσαι ότι το πιστολάκι κάνει διπλό κακό, εφόσον δεν επιτρέπει στα μαλλιά να ‘αναπνεύσουν’, που ειδικά αυτήν την εποχή το έχουν περισσότερη ανάγκη. Η λύση λοιπόν είναι
να εκμεταλλευτείς τις παρακάτω προτάσεις και να κάνεις τα πιο απλά και εύκολα χτενίσματα για το καλοκαίρι χωρίς να αγχώνεσαι για το αν θα κρατήσουν.

1. Δεν έχει σημασία αν τα μαλλιά σου είναι κοντά ή μακριά (εκτός αν έχεις αγορίστικο haircut). Πιάσε τα μαλλιά σου στον κλασικό πρόχειρο κότσο που κάνεις όταν κάνεις ντους. Εάν προσθέσεις ένα ή δύο τσιμπιδάκια με στρας ή σχεδιάκια, θα γίνει απλό αλλά ταυτόχρονα και παιχνιδιάρικο.


2. Για πιο επίσημο λουκ, κάνε τον κλασικό κότσο, κάνοντάς τον στριφτό στερεώνοντάς τον με τσιμπιδάκια. Αν έχεις φράντζα,
άφησέ την ελεύθερη στο πλάι για λιγότερη επισημότητα.

3. Οι μπαντάνες στυλ 70’s είναι και πάλι μαζί μας και είναι η ιδανική λύση όταν έχεις bad hair day! Κάνε ένα χαλαρό κότσο και πέρασε από πάνω την μπαντάνα (θα την βρεις και σε στυλ στέκας αλλά και σε λεπτό φουλάρι).

4. Εάν ανήκεις στις μακρομαλλούσσες, κάνε το εξής απλό. Κάνε χαμηλή αλογοουρά στο πλάι. Αν έχεις φράντζα, άφησέ την στο πλάι ή πιάσε την προς τα πίσω με ένα τσιμπιδάκι για να αποφύγεις τον ιδρώτα.

5. Αν δεν σου αρέσουν οι επιμελώς ατημέλητοι κότσοι και θες πιο classy λουκ, τράβηξε πίσω τα μαλλιά και βάλε λίγη κρέμα ή τζελ που σταθεροποιεί την τρίχα και την κρατά στη θέση της. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα όμως και δείχνεις λαδωμένη!

6. Για ρομαντικά κορίτσια, τα πιασμένα μαλλιά μισά μισά είναι απλά υπέροχα. Στερέωσέ τα με λίγα τσιμπιδάκια ή με διακριτικό κλαμεράκι. Για έξτρα όγκο, μπορείς να ξύσεις τα πάνω πάνω ώστε να μην δείχνουν γλυμμένα όταν θα τα πιάσεις.

7. Μην προβληματίζεσαι αν έχεις καρέ μαλλιά. Μπορείς να τα πιάσεις ψηλά μόνο με τσιμπιδάκια κι ας κρέμονται μερικές τούφες. Καλοκαίρι έχουμε εξάλλου!

8. Ένα νέο είδος κότσου που είναι πολύ in style φέτος είναι ο ακόλουθος: πιάσε τα μαλλιά σου με ένα λαστιχάκι (κότσο), αλλά όχι ψηλά. Φέρε τα χαμηλά στο πλάι. Δεν θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά αν το κούρεμά σου έχει πολλά μήκη, παρόλα αυτά είναι πανεύκολο και βολικό.

9. Αν δεν σε ενδιαφέρει να φτιάξεις τα μαλλιά σου, αλλά θες να έχεις τέλειες αφέλειες ή φράντζα, ψαλίδισέ τις ελαφρά με τον παρακάτω τρόπο. Στρίψε ελαφρά τα μαλλιά πάνω στο μέτωπο και κόψε στο σημείο που φτάνει ανάμεσα στα φρύδια.

10. Ας πούμε ότι έχεις να παραστείς σε κοσμικό event, αλλά δυστυχώς τα μαλλιά σου χαλάνε πολύ εύκολα λόγω εποχής. Αν είναι μακριά, πιάσε τα σε αλογοουρά. Χώρισε τα μαλλιά σε τούφες και πέρασέ τις με ψαλίδι για μπούκλες. Στη συνέχεις, ‘δίπλωσέ’ τις με τσιμπιδάκια.
www.womenonly.gr
 ricoko

Δεν υπάρχουν σχόλια: